- En ære å kjøre med Thor Hushovd

AERTS Mario (BEL) / BRANDT Christophe (BEL) / MONFORT Maxime (BEL) / VAN DEN BROECK

AERTS Mario (BEL) / BRANDT Christophe (BEL) / MONFORT Maxime (BEL) / VAN DEN BROECK Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Johan Vansummeren spår Garmin-dominans i klassikerne. Eksklusivt!

24.11.10 20:30

Til helga får den karibiske øygruppen Cayman Island storfint besøk. Ikke av djevelrokker, delfiner eller klovnefisk – men av det som meget vel blir vårsesongens hit i sykkelsporten: Team Garmin-Cervélo.

David Millar, Martijn Maaskant, Johan Vansummeren og Tyler Farrar gjorde sitt til at amerikanerne bet godt fra seg i klassikerne også denne sesongen.

Med et påfyll av åtte klassikereksperter fra Cervélo TestTeam foran 2011, er det i grunnen bare fantasien som setter grenser for hvor sterkt laget kan bli.

Vaughters transferkupp
Størst er nok underskriften til verdensmester og Paris-Roubaix-utfordrer, Thor Hushovd. Man kan trygt si at teammanager Jonathan Vaughters fikk både i pose og sekk, da han signerte 32-åringen før VM i Australia.

Les også: - Ingen ryttere bør føle seg trygge

Med all respekt for Hushovd og hans gode prestasjoner i klassikerne de siste sesongene, har han neppe vært like dedikert til monumentalklassikerne som Johan Vansummeren siden oppveksten. Rittene ligger i blodet til de fleste belgiske rytterne.

Men uansett nasjonalitet er det ikke mange som løser to vidt forskjellige klassikere som Paris-Roubaix og Amstel Gold Race, som den 197 centimeter lange stilken fra Lommel.

- Jeg er en allroundrytter. Jeg kan takle omtrent alle vårklassikerne, og henger også godt med i klatringene, har 28-åringen uttalt tidligere.

- Vil se mye av Garmin-laget
Allerede i 2003 vant han U23-versjonen av Liège-Bastogne-Liège. Også i Paris-Roubaix har han oppnådd sterke resultater med 8.-plass i 2008 og 5.-plass i 2009.

Men Vansummeren blir trolig tildelt en hjelperytterrolle i det nye Garmin-Cervélo-mannskapet. Overfor procycling.no innrømmer belgieren at det blir et stolt øyeblikket når laget starter neste sesong med regnbuetrøya i sine rekker.

- Jeg tror vi kommer til å bli et av de sterkeste lagene foran vårklassikerne. Det blir en ære å kjøre med verdensmesteren på laget. Jeg tror vi kommer til å se Garmin-laget mye i front under klassikerne i Nord-Frankrike og Belgia. Jeg er trygg på at vi kommer til å levere, forteller Vansummeren til procycling.no.

- Er det viktig for Garmin å kjøre med regnbuetrøya neste sesong?

- Alle lag ønsker seg den, så det tror jeg ville ha vært viktig for ethvert lag.

Fem år i Lotto
Garmin-rytteren syklet i Lotto-laget i fem sesonger før Vaughters hentet ham over, etter at Bradley Wiggins forsvant til Team Sky.

I Lotto la han ned et fantastisk stykke arbeid som hjelperytter i 2007, da Cadel Evans ble nummer to i Tour de France. Som Garmin-rytter har han gjort en kjempejobb både for Martijn Maaskant og dels også Tyler Farrar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Vansummerens eksepsjonelle evne til å kombinere kjøre- og klatrestyrke gjør imidlertid at han en dag bør kunne få kjøre for sine egne sjanser også.

Frykter Boonen og Cancellara
Foran 2011 er belgieren fast bestemt på hjelpe laget til nye triumfer. Selv om Garmin-laget er blant de beste og mest seriøse i sin bransje, har det aldri haglet inn med førsteplasser for amerikanerne.

Les også: - Den perfekte løsningen for Hushovd

Også neste sesong blir konkurransen tøff. På papiret har laget aldri sett sterkere ut, enn akkurat nå.

- Hvilke andre lag mener du er i nærheten av å matche kvaliteten i Garmin-stallen?

- Det er stort sett de samme lagene hver gang. Tom Boonen er fremdeles med, og Fabian Cancellara kommer til å kjøre for et nytt lag. Han mister ikke de gode beina sine på grunn av et lagbytte, så han blir helt klart å regne med neste sesong. Noen ryttere vil konkurrere i nye drakter, men det kommer til å være de samme som henger med helt der fremme. Lagkapteinene vil også være de samme, selv om de kanskje har byttet arbeidsgiver siden sist, forteller Vansummeren.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag