- En åpen hemmelighet

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Joaquim Rodríguez og Denis Mensjov har allerede fordelt roller foran neste sesong.

Siden Katjusja-lagets oppstart i 2009 har lagledelsen vært helt åpne om at «The Silent Assassin», Denis Mensjov, har vært en drømmekaptein. Russeren med en seier i Giro d’Italia og to i Vuelta a España er nå endelig på plass der russerne mener han hører hjemme.

Spanjolen Joaquím Rodríguez har i sine to år i det russiske storlaget vært russernes beste kort i de treukerslange etapperittene. Men russerens ankomst skaper ikke trøbbel i paradis, skal vi tro Rodríguez.

- Denis’ ankomst har vært en åpen hemmelighet. Ettersom det er logisk at den beste russiske rytteren konkurrerer med dette prosjektet, uttaler Rodríguez ifølge cyclingnews.com .

- Helt ærlig håper jeg hans ankomst vil være en fordel for oss begge og jeg håper vi slipper å vente lenge på resultatene, fortsetter 32-åringen.

De lange etapperittene i Italia, Frankrike og Spania er utvilsomt Mensjovs store spesialitet. Han har vært blant de fem beste i et av rittene siden 2005, da han vant Vuelta a España for første gang.

Rodríguez forteller at Mensjovs store mål vil være Tour de France. Russeren kjørte ikke årets utgave av rittet, ettersom han syklet for Geox-laget. Men ble nummer tre i 2010.

Foto: MIGUEL VIDAL (scanpix)

Selv vil spanjolen nok en gang sikte seg inn mot Ardenner-klassikerne, Giro d’Italia og Vuelta a España. Mensjovs ankomst vil nok gjøre presset på Rodríguez mindre, men om det vil gi utslag i gode resultater er vanskelig å si. Etter et år hvor Phillipe Gilbert totaldominerte de kuperte klassikere er Rodríguez i hvert fall lysten på revansj.

- Vi må se om belgieren kan gjenta bedriften, sier Purito.

- Og om Alejandro (Valverde, vår anm.), som utvilsomt vil finne formen før sine mål, klarer å finne tilbake til nivået hvor vi er vant til å se han. Uansett tror jeg det viktigste for oss er å gjøre vår jobb godt. Gjør vi det, kommer resultatene, oppsummerer 32-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.