*Nettavisen* Sport.

- En attraktiv klubb utenfor Norge

Foto: Scanpix

ATEN (TV 2 Nettavisen): Mikael Dorsin gikk til Rosenborg for å få spilt Champions League. - Rosenborg er en attraktiv klubb også utenfor Norge, mener svensken.

14.09.04 19:40

22-åringen har spilt en hel sesong i den franske ligaen med Strasbourg, men mener likevel at det mer attraktivt å spille for Trondheimslaget.

- Ville hevdet seg
- Rosenborg er en stor klubb. Det merker man hele veien. Det er klart at den franske ligaen er bedre enn den norske. Men Rosenborg ville hevdet seg godt der nede. Det er et bedre lag enn for eksempel Strasbourg, fastslår han overfor TV 2 Nettavisen.

Han gikk til klubben for å få spilt Mesterligafotball. Det målet har han nådd. Og han har ikke fått høre fra andre svensker at han har tatt et steg ned i karrieren.

Storklubb
- Nei, tvert imot. Rosenborg blir sett på som en storklubb også utenfor Norge. Å spille Champions League er jo det største en kan som klubbspiller. Og Rosenborg spiller jo der nesten hvert år.

- Det er også høy kvalitet på treningene her. Jeg merker hele tiden at spillerne har en veldig stor vinnervilje. Og det smitter over, sier han videre.

Han ser det som en stor fordel å komme til et lag med veldig stor rutine, når han selv debuterer i Mesterligaen.

Følg Rosenborg direkte fra klokken 20.45

Rutine
- Jeg har jo etter hvert fått en del rutine med store kamper selv. Både gjennom ett år i den franske ligaen, og gjennom landslagsspill. Men likevel er det jo selvsagt en stor fordel å vite at mange av spillerne har vært med på dette før, sier Mikael Dorsin til TV 2 Nettavisen.

Svensken står med 9 europacupkamper og 5 landskamper.

Som back må han påta seg en del av ansvaret for RBKs baklengsmål den senere tiden. Spesielt det andre målet mot Maccabi Haifa.

- Ja, det ble litt feil der. Jeg trodde først at Erik (Hoftun) skulle ta den. Så fikk jeg ikke tatt ballen før spretten, og en motstander kom imellom. Alt ble feil der. Sånne feil må vi unngå mot , fastslår han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.