RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En av de beste kampene jeg har spilt

Foto: John Donegan / AP
Sist oppdatert:
Det gikk utover Andy Murray.

Verdenseneren hadde problemer med pusten i kvartfinalen mot David Ferrer. Fredag virket han sliten gjennom hele kampen, men han klarte likevel å hale seieren i land med 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5 i en kamp som varte i fire timer og 50 minutter.

– Det finnes ikke ord som kan beskrive hvordan jeg føler meg nå. Andy fortjener all ære for måten han stadig kom tilbake i kampen. Han kjempet, og jeg kjempet, sa Djokovic.

Spillerne flørtet med rekorden for den lengste kamp i turneringens historie. For tre år siden brukte Rafael Nadal fem timer og 14 minutter på å beseire Fernando Verdasco.

Nadal blir Djokovics motstander i søndagens finale, og den spanske verdenstoeren kan nyte godt av en ekstra hviledag. Han slo Roger Federer i sin semifinale allerede torsdag.

Murray virket som den beste i de tre første settene. Djokovic spilte lite offensivt og virket ofte fornøyd bare med å holde ballen i spill, i håp om at motstanderen skulle gjøre feil.

Etter å ha tapt det første settet, vendte Murray til 2-1-ledelse i sett, men Djokovic kviknet til i fjerde sett og brukte bare 25 minutter på å vinne det 6-1. Han tapte bare fire poeng på vei mot 4-0-ledelse i settet.

I siste sett fortsatte Djokovic det fine spillet og tok ledelsen 5-2, men så måtte han kjempe igjen. Murray brøt blankt da Djokovic skulle serve for kampen på 5-3, og på stillingen 5-5 hadde skotten tre bruddballer før Djokovic omsider holdt serven og tok ledelsen 6-5.

Det så ut til å knekke Murrays vilje, og serberen sikret finaleplassen da han skaffet seg to matchballer i motstanderens serve og omsatte den første.

– Det er en av de beste kampene jeg har spilt, men det var tøft mentalt. Jeg skal prøve å hente meg inn i tide til finalen, sa han.

Djokovic er tittelforsvarer i Australian Open. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere