*Nettavisen* Sport.

- En av de merkeligste dagene

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde allerede pakket bagen. Så ble alt snudd på hodet.

24.02.09 23:15

LIBEREC (Nettavisen): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) har hatt et trist VM. Hun ville reise hjem allerede etter lørdagens 15-kilometer, men ble overtalt til å gå tirsdagens sprint.

Uten all verdens motivasjon gikk hun inn til en 35.-plass i prologen, sa takk for seg til pressen, og satte kursen mot bussen som skulle frakte henne til utøverhotellet – der bagen allerede sto pakket og klar til hjemreise.

- Noe å tenke på
På vei til bussen ble hun stopper av landslagstrenerne Egil Kristiansen og Jon Arne Schjetne. De ville ha henne til å gå onsdagens lagsprint også – sammen med Ingvild Flugstad Østberg, men på bekostning av Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla.

- Plutselig fikk jeg noe å tenke på. Jeg satte meg på bussen tilbake til deltakerlandsbyen og ringte mamma. Kunne jeg klare å omstille meg, finne motivasjon og krefter til å gjøre mitt beste på en lagsprint? Jeg kjente egentlig ganske fort at det var noe jeg ville prøve på, skriver Astrid i bloggen sin tirsdag kveld.

Det viste seg at avgjørelsen ikke var så vanskelig.

- Det er noe helt annet når jeg stiller opp for laget! Ledelsen mener at jeg kan gjøre jobben best, da kan man ikke si at man ikke gidder. Det går ut over flere enn meg, poengterer hun.

Hodet snudd tre ganger
Nå ser hun på seg selv og juniorjenta Ingvild Flugstad Østberg som outsidere.

- Jeg får prøve å bidra med litt erfaring, Ingvild får stå for pågangsmotet. Vi er nok outsidere i morgen. Jeg gleder meg! Bagen er pakket ut igjen og hodet/fokus snudd tre ganger rundt, skriver Uhrenholdt Jacobsen, som oppsummerer dagen på følgende måte:

- Det er vel ingen overdrivelse å si at dette er en av de merkeligste dagene jeg har hatt på en skiarena!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.