RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En av de mest spennende i Tippeligaen

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Drillo roser Alexander Søderlund, som kan bli en overraskelse mot Danmark.

BANGKOK (NTB): Haugesund-spissen var en av fire debutanter da Egil Olsen drillet samme elleve i hele skyggetreningen på Rajamangala stadion fredag. Drillo vil ikke bekrefte at det blir laget.

– Det er mange nye i troppen, og da ville det være dumt å bytte mye i tillegg når vi skal drille. Det betyr ikke at de 11 starter, men vi kommer iallfall til å spille 4-5-1 mot Danmark. Det er noe vi ganske sikkert ikke kommer til å gjøre i alle tre kamper, sa landslagssjefen til NTB.

Søderlund gjorde en god figur ute på venstre kant og scoret også skyggetreningens eneste mål.

– Hvis jeg skal starte så er det gøy. Jeg er ikke overrasket, egentlig. Alle skal få spille, og da betyr det ikke så mye hvem som spiller den første kampen og hvem den siste, sa Søderlund.

Han måtte imidlertid innrømme at det kanskje er litt prestisje forbundet med å starte den første kampen, særlig ettersom det er mot den gamle rivalen Danmark.

Drillet
På første halvdel av formasjonstreningen drillet landslagssjefen de fem bakerste i ene ende av banen, mens assistent Ola By Rise drillet de seks forreste på den andre. Da byttet de mye, og av utespillerne var det bare midtstopper Even Hovland, venstreback Lars-Christopher Vilsvik og indreløper Markus Henriksen som hadde samme rolle hele tiden. Søderlund delte tiden med Valon Berisha, men da førsteelleveren ble drillet på hel bane var Haugesund-spilleren venstrekant.

– Søderlund har vi hatt i kikkerten lenge. Han er en av de mest spennende spillerne i eliteserien. Kanskje er han enda bedre som spiss, men han kan spille kant også, sa Drillo.

Det er trangt om spissplassene. Ut fra formasjonstreningen starter tidligere Haugesund-spiss Thomas Sørum på topp, mens Mostafa Abdellaoue banker hardt på for et innhopp.

Landslaget kan bytte seks mann i hver kamp, og landslagssjefen har sagt at alle de 14 mulige debutantene skal få spille i løpet av turneringen. Ut fra fredagens trening er det Hovland, Søderlud, Vilsvik og Sørum som debuterer fra start i første kamp. For Søderlund er forvandlingen stor. For ett år siden hadde han ennå ikke debutert i eliteserien.

– Det har gått fort i svingene, men griper du sjanser så får du sjanser, sa han.

Omstilling
Tross lang flyreise og seks timers tidsforskjell synes han det gikk greit å prestere på treningsfeltet.

– Jeg kjenner at det er noe forskjellig fra å være hjemme, men jeg tror alle er sugen på å vise seg fram. Jeg håper å få gjort det også.

Landslagslege Agnar Tegnander er positivt overrasket over hvor godt spillerne har greid omstillingen av døgnet.

– Akklimatiseringen har gått bra. En eller to var våken litt i natt, men de fleste sovnet lett. Støtteapparatet har slitt mer med å finne døgnrytmen, sa han.

– Varmen og luftfuktigheten har heller ikke vært så ille, iallfall ikke så langt.

Slik blir laget ut fra fredagens skyggetrening:
Norge (4-5-1): Rune A. Jarstein – Espen Ruud, Even Hovland, Tore Reginiussen, Lars-Christopher Vilsvik – Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Ruben Yttergård Jenssen, Simen Brenne, Alexander Søderlund – Thomas Sørum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere