- En av mine bedre kamper på lenge

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Mats Zuccarello storspilte igjen for formlaget New York Rangers.

01.02.14 05:24

N. Y. RANGERS - N. Y. ISLANDERS 4-1:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello gjorde poeng i sin tredje kamp på rad da New York Rangers natt til lørdag beseiret New York Islanders i Madison Square Garden. Han ble også kåret til en av kampens tre stjerner.

Oslogutten har 39 poeng på 55 kamper, og deler med dette førsteplassen i Rangers' interne poengliga med Brad Richards.

Dette er ekstremt imponerende, ikke minst når man tar med i betraktningen at han spiller i tredjerekka og dermed får begrenset med istid.

- Jeg synes det gikk bra i dag. En av mine bedre kamper på lenge. Vi skapte noe nesten hver gang vi var på isen, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Likevel fikk han bare spille 14,20 minutter.

- Vi vinner, så da er det ikke så farlig. Det viktigste er at vi vinner. Det er selvfølgelig alltid hyggelig å bidra med poeng, men det viktigste er at vi vinner kamper. Den følelsen man har i laget når man vinner er bedre enn den følelsen man har når man har gjort poeng, sier Zuccarello.

Kan miste kapteinen
Endringer i spillerstallen kan for øvrig være på gang i Zuccarellos klubb. Ryan Callahan har bare et halvt år igjen av sin kontrakt med New York Rangers, og foreløpig har ikke klubbledelsen klart å komme til enighet med sin kaptein om en ny.

Det rapporteres at Callahan krever seks millioner dollar årlig og en sjuårskontrakt.

Ifølge ESPN har Rangers gitt andre NHL-klubber tillatelse til å diskutere med Callahans agenter. Det virker nå mest sannsynlig at 28-åringen blir tradet til et annet lag.

- Det er bare rykter. Det legger ikke vi oss opp i. Callahan er en utrolig viktig brikke i laget vårt. Han er jo kapteinen vår. Forhåpentlig blir han værende her, men det er vel en del av businessen om han skulle forsvinne, sier Zuccarello til Nettavisen.

Callahan har ikke spilt opp mot sitt beste denne sesongen. Han har bare ni mål og 21 poeng på 39 kamper, og har heller ikke vært den fysiske energibunten han tidligere har vært.

Columbus Blue Jackets skal ha meldt interesse for Callahan. St. Louis Blues blir også nevnt av kanadiske TSN som en aktuell tradepartner. Rangers har angivelig fulgt den målfarlige vingen Chris Stewart tett de siste ukene.

God Rangers-start
Trener Alain Vigneault fortsatte med de samme rekkekombinasjonene som vi er blitt så vant til å se. Mats Zuccarello spilte sammen med Benoit Pouliot og Derick Brassard.

Brian Boyle styrte pucken forbi Evgeni Nabokov før fire minutter var spilt i Madison Square Garden. Marc Staal sendte avgårde et håndleddsskudd fra blålinja, som Boyle forandret retning på.

Rangers hadde allerede hatt flere god sjanser, så det var ikke overraskende at 1-0 kom så tidlig.

Tre minutter senere spilte Zuccarello fram Benoit Pouliot til en stor sjanse, men nummer 67 fikk ikke kølla på pucken og Islanders slapp med skrekken i dette tilfellet.

Målet kom til slutt
10,58 minutter ut i åpningsperioden pådro Derick Brassard seg en utvisning for holdning i offensiv sone. Islanders skapte en del farligheter, men klarte ikke å overliste Henrik Lundqvist i løpet av overtallsspillet.

I andre periode skaffet Zuccarello et overtallsspill for Rangers, da han ble krysstaklet av Andrew MacDonald, men heller ikke Rangers fikk utnyttet overtallet.

12,23 ut i midtperioden måtte Ryan McDonagh sette seg i fryseboksen. Islanders skapte flere enorme sjanser mens han satt der, og fikk til slutt uttelling bare sekunder etter at McDonagh var på isen igjen.

Kyle Okposo ble spilt fri av Calvin de Haan og sendte med enkelhet pucken inn i det åpne målet. Dette var Okposos 24 scoring for sesongen. 25-åringen har fått sitt store gjennombrudd i 2013/14 og står bokført med 58 poeng etter 56 kamper.

Dette var definitivt en scoring Islanders hadde gjort seg fortjent til. Long Island-klubben hadde 30 skudd på Lundqvist etter de to første periodene.

Foto: Frank Franklin II / AFP / NTB scanpix

Nådeløs idrett
7,31 ut i tredje periode ble Brad Richards utvist for en hekting på Colin McDonald, og dermed fikk Islanders igjen muligheten til å spille med én mann mer.

Bortelaget presset voldsomt mens Richards satt utvist, men klarte ikke å få pucken forbi Lundqvist.

Ishockey er ikke alltid rettferdig. Det fikk Islanders føle, da Derick Brassard satte inn 2-1 for New York Rangers med 7,46 igjen av sisteperioden.

Mats Zuccarello spilte pucken til Marc Staal, som avanserte dypt inn i sonen og sendte en tversoverpasning til Brassard, som satte pucken i mål fra tre meters hold.

Dette var Zuccarellos 24 assist for sesongen.

Like etterpå satte Brad Richards inn 3-1 med et skudd mellom beina på Nabokov. Ryan McDonagh fastsatte sluttresultatet til 4-1 da han scoret i tomt mål helt på tampen av kampen.

I storform
Rangers har nå vunnet ni av sine tolv siste matcher, og befestet med fredagens seier sin andreplass i Metropolitan Division. Broadway-laget har 63 poeng når 56 av grunnseriens 82 kamper er spilt.

Det er fem mer enn Columbus Blue Jackets og Philadelphia Flyers, som følger på de neste plassene.

De tre beste lagene i hver division går videre til sluttspillet, sammen med de to beste øvrige lagene i hver avdeling utenfor.

New York Rangers har nå spillefri fram til tirsdag.

- Det blir ålreit. Vi skal trene i morgen og så er det Super Bowl på søndag. Det gleder jeg meg til. Det blir den første fotballkampen jeg drar på. Det er ikke kjedelig, det, smiler Zuccarello.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag