*Nettavisen* Sport.

- En av tidenes beste kamper

Foto: Ap/Scanpix

Dan Henderson og Mauricio Shogun Rua ga virkelig publikum valuta for pengene.

21.11.11 21:39

Litt for mye UFC i det siste?

Hvis du var en av de som var lei etter fire helger på rad med UFC og bestemte deg for ikke å se helgens stevne, da gikk du glipp av en av tidenes beste kamper.

Jevn batalje
Hovedkampen mellom Dan Henderson og Mauricio Shogun Rua levde opp til forventningene og vel så det.

Fra første runde leverte de to veteranene en forestilling MMA-fansen knapt har sett maken til.

Amerikanske Henderson hadde overtaket de tre første rundene og så ved flere anledninger ut til å være nær ved å vinne kampen på knockout.

Rua nektet imidlertid å gi seg og kom sterkt tilbake og vant de to siste rundene etter et fantastisk comeback. Brasilianeren hadde Henderson i mount gjennom store deler av runden, men klarte ikke å få den siste finishen.

Mange mente til og med at han var så overlegen den siste runden at han burde vunnet den 10-8, noe som ville ført til 47-47 og uavgjort. UFC-president Dana White var en av dem.

- Det var slik jeg dømte kampen også, skrev White da en fan twitret at siste runde må ha vært 10-8 i favør Rua.

- Kanskje min tøffeste kamp
Å gå gjennom en slik kamp uten å kåre en vinner ville likevel føles meningsløst, selv om ingen av de to trenger å se på seg selv som tapere etter lørdagens forestilling.

Dan Henderson var imponert over hvor mye Shogun Rua tålte.

- Den mannen kan ta imot et slag. Jeg traff ham hardt og var sikker på at jeg kunne avslutte det i de første to-tre rundene. Han hang med og avsluttet kampen sterkt, men jeg visste at jeg hadde vunnet de tre første rundene, sa en utslitt Dan Henderson da han ble intervjuet av kommentator Joe Rogan etter kampen.

Henderson innrømmer at det var en av de tøffeste kampene i hele hans karriere.

- Det kan fort hende at det var det. Jeg startet godt, men han hang med og viste stort mot som en ekte mester.

- For brutalt for Fox
Forrige helg gikk UFC på Fox for første gang. På pressekonferansen fikk Dana White spørsmål om ikke Henderson mot Rua hadde vært bedre for å promotere sporten. Presidenten var klokkeklar i sin tale.

- Hvis jeg kunne dra tilbake i tid og gjøre Fox-kampen på nytt, ville det blitt gjort på nøyaktig samme måte. Hvis den kampen der hadde vært den første kampen noen gang på Fox, hadde jeg ikke hatt det bra de siste fem-seks dagene. Tro meg, vi må gå rolig framover, sa White.

UFC-presidenten er mener det vil ta tid å få folk til å forstå hva Mixed Martial Arts handler om.

- Vi lever i en boble som resten av verden ikke forstår. Vi er fortsatt i en læringsprosess og underviser folket om hva sporten er og hva den handler om. Vi som har sett på dette lenge er oppglødd og verdsetter det de to gjorde i dag, mens resten av verden vil si «Å, herregud! Hva var det der?» De som mener at denne kampen burde gått på Fox, forstår ikke hva som trengs for å bygge opp denne sporten, sa White.

Han la imidlertid ikke skjul på han var svært imponert over det de to ringrevene leverte i ringen.

- Det er uten tvil en av de tre beste kampene i MMA noensinne. Jeg har så mye respekt for begge karene. At de går så langt ned i kjelleren gjennom fem runder er utrolig, sa en imponert UFC-president.

Wanderlei slo tilbake
I en annen storkamp lørdag fikk den brasilianske legenden Wanderlei Silva en etterlengtet opptur da han vant på TKO mot Vietnamesiske Cung Le.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

35-åringen så ut til å være i trøbbel ved et par anledninger i første runde, men slo knallhardt tilbake.

Le og Silva ble sammen med Henderson og Rua tildelt 70.000 dollar for Fight of the night.

Urijah Faber fikk submission of the night for sin guillotine mot Brian Bowles, mens Michael McDonald vant knockout of the night mot Alex Soto.

PS: Vi følger MMA-Norway.com sitt spoilerforbud og kommer ikke til å avsløre utfall av UFC-stevnene før påfølgende mandag etter stevnet er gjennomført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag