*Nettavisen* Sport.

- En bedriten dag

Foto: Tor Richardsen/Scanpix

Sprinttrener Ulf Morten Aune ristet på hodet etter juniorfeil, fall og beste nordmann på sjuendeplass i OL-sprinten.

22.02.06 16:52

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Vi har fire mann som er i god nok form til å kjempe om medalje, men uttellingen er sørgelig dårlig. Det har vært en bedriten dag, konstaterer Aune.

Etter et OL som i stadig sterkere grad har fortonet seg som en fiasko for de norske langrennsløperne, skulle sprinterne rette opp en del av inntrykket onsdag.

I stedet ble det en ny nedtur med Ella Gjømle som beste dame på sjetteplass og Johan Kjølstad som beste herre på sjuendeplass.

Både Tor Arne Hetland og Trond Iversen ødela sjansene med fall, mens Johan Kjølstad gjorde en juniorfeil som også skapte trøbbel for Ola Vigen Hattestad.

- Læregutt
- Johan er fortsatt læregutt og blir slått ut på grunn av manglende rutine. De to fallene vet jeg ikke om jeg skal kalle uflaks etter udyktighet, poengterer Aune.

Hetland ble felt da han prøvde å komme opp på siden av Björn Lind, mens Trond Iversen hektet i skien til Vassili Rotchev.

- Vi gjorde juryen oppmerksom på hendelsen med Tor Arne og Björn Lind, men de valgte å ikke gjøre noe. Og det er helt greit. Lind gikk ut til høyre for å hindre at Tor Arne skulle komme forbi. Våre gutter ville sikkert ha gjort det samme, medgir Aune.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Rutinert av Björn. Men det var fryktelig kjedelig, for jeg følte meg superpigg i dag, forteller Tor Arne Hetland.

- Uflaks finnes ikke
Han vil imidlertid ikke skylde på uflaks.

- Uflaks finnes ikke. Men jeg har hatt marginene med meg mange ganger, så jeg kan vel ikke sutre for at de gikk imot meg denne gangen, poengterer Hetland.

Trond Iversen rister på hodet over det som skjedde da han falt i sin kvartfinale.

- Rotchev måtte ha sett hva som kom til å skje. Det virket litt unødvendig. Men det er vel typisk for Norge i disse lekene, sier Iversen.

Han gikk for medalje. Det samme gjorde debutanten Johan Kjølstad.

- Jeg gjorde en taktisk miss i semifinalen. Jeg dreit meg ut, innrømmer Kjølstad, som følte seg pigg da utslagningsrundene startet. Tidligere på dagen gikk han seg stiv i prologen, uten at det skapte nevneverdig bekymring.

- For mye kunstgjødsel
- Den som ikke blir litt stiv i denne høyden, tror jeg har fått i seg litt for mye kunstgjødsel, fastslår 22-åringen fra Ekne i Nord-Trøndelag – som tok skuffelsen med godt humør.

- Jeg tror nok trenerne hadde forventet litt bedre resultater. Men dette var tross alt mitt første OL. Jeg er her for å lære. Det kommer nye muligheter.

Svenske Björn Lind vant en suveren seier i sprinten. Det ville han trolig ha gjort også uten norske fall og taktiske bommer.

- Björn Lind er en fortjent vinner. Men om vi kunne ha slått ham vil vi aldri få svar på, konstaterer en skuffet Ulf Morten Aune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag