- En brutal start

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Men Magnus Moan legger lista høyt til tross for en dårlig generalprøve.

Fredag starter verdenscupen i kombinert. Tradisjonen tro, innledes den i Kuusamo. Og tradisjonen tro, er Magnus Moan Norges sterkeste kort.

Men 27-åringen fra Trondheim kommer fra en usedvanlig blek generalprøve. I et testrenn på Lillehammer sist fredag, der de beste løperne fra Tyskland og Norge deltok, ble han bare nummer sju. Og kanskje mest overraskende: Han tapte tid til flere løpere i langrennet.

- Men det bekymrer meg overhodet ikke, sier Moan til Nettavisen.

- De har respekt for meg
- Det var et renn med tunge forhold og ganske store utslag på ski, ettersom vi ikke la så mye vekt på prepareringen.

- Jeg har hatt en veldig bra treningssommer, har kommet godt i gang med hoppingen på snø og vet de andre har respekt for meg i sporet, poengterer trønderen.

Derfor legger han lista høyt.

- Jeg har et mål om å vinne verdenscupen sammenlagt. Da må man være med fra dag én. Målet er selvfølgelig å være på pallen, det ville vært veldig rart å si noe annet enn det, sier Moan.

Nettavisen møtte Magnus Moan i Trondheim tidligere i høst. Les intervjuet her!

Stor og tung bakke
Kommer han på pallen, er det faktisk første gang han klarer det i Kuusamo – som tradisjonelt ikke er noe lykkeland for verken Moan eller andre norske kombinertløpere.

Han har to fjerdeplasser derfra, men så sent som i fjor hadde han mer enn nok med i det hele tatt å ta verdenscuppoeng.

Se Moans tidligere resultater fra Kuusamo!

- Kuusamo er en brutal start. Det er en stor og tung bakke å hoppe i. Treffer man ikke med teknikken, er man plutselig veldig langt bak. I tillegg er ofte vinden veldig variabel – og i år er det vel meldt både mye vind og streng kulde, så det kan bli litt ufyselige forhold, konstaterer Moan.

Trenger renn
Han håper uansett det blir renn.

- Det er såpass få renn i verdenscupen i kombinert denne sesongen at vi trenger å få gjennomført de rennene vi har. Men vi kan selvfølgelig ikke gamble med helsa, poengterer han.

Magnus Moan er en av åtte norske kombinertløpere som deltar i Kuusamo. De øvrige er: Mikko Kokslien, Jan Schmid, Ole Christian Wendel, Håvard Klemetsen, Gudmund Storlien, Espen Rian og Petter Tande.

Her kan du se resultatene fra fredagens testrenn, som ble vunnet av tyske Tino Edelmann!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Kombinert

Mest lest på Sport

Annonsebilag