- En «drita» dårlig kamp

Foto: Erik Johansen / SCANPIX

FREDRIKSTAD STADION (TV2 Nettavisen): FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen var ikke fornøyd etter tapet mot Stabæk.

Nå begynner det å se kritisk ut for Knut Thorbjørn Eggen og hans elever i FFK.

- En drita dårlig kamp, sukker en oppgitt Knut Thorbjørn Eggen etter kampslutt.

- Det er absolutt ingen grunn til at Stabæk skal få så mange sjanser i denne kampen, fortsetter han, og avslører med det at mange av tankene til FFK-treneren dreier seg om det defensive spillet.

- Stabæk har spilt med det samme forsvaret i flere sesonger mens vi er ganske uerfarne på dette nivået. Det er forskjellen, mener Eggen.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Fredriksstad-Stabæk her

Gavepakke
Og at mye av forskjellen ligger der, var tydelig i dagens kamp. Der Stabæk spilt tøft og kompromissløst, feilet for det meste FFKs forsvar. Blant annet var Stabæks første mål en ren gavepakke fra høyreback Jørgen Pettersen, som direkte forærer ballen til målscorer Samuel Wowoha. Stabæks andre mål kom på straffe etter at Stian Johnsen klønete feide ned både motstander og ball i en posisjon innenfor 16-meteren hvor Thomas Finstad nærmest var på vei ut av banen. Slik oppterden blir det ikke poeng av.

Klatrer
Etter at Stabæk snudde kanmpen mot Brann i forrige serierunde og vant 2-1, var mange spente på om fremgangen ville fortsette. Mot FFK ble det nok en seier og Stabæk er i ferd med å klatre på tabellen.

- Vi spilte ingen god kamp i dag, sier målscorer og banens beste Thomas Finstad til TV2 Nettavisen.

- Vi følte at omslaget kom mot Brann i forrige serierunde. Kampen i dag var en skikkelig arbeidsseier som garantert vil gi oss selvtillit i matchene som kommer, fortsetter en strålende fornøyd Thomas Finstad.

Dårlig kamp
- Kampen i seg selv var vel dårlig, men hvem tenker vel på det når vi har sikret oss tre nye poeng, gliser han.

- Nå har vi kapret seks poeng på to kamper, og slipper litt unna presset som et bunnlag, sier Thomas Finstad til TV2 nettavisen.

Ser svart ut
For FFKs del begynner det å se virkelig svart ut. Og det var da også en tydelig presset trener som møtte pressen etter at FFK kunne bokføre enda et tap.

- Vi har sluppet inm mål i bøtter og spann, sukker en oppgitt Knut Thorbjørn Eggen.

- Det viktige for oss nå er å fortsette å jobbe. Vi kan ikke fokusere på det negative til en hver tid, mener treneren.

- Vi må også forholde oss til den spillertroppen vi har pr. i dag, slår Eggen fast, før han legger til at klubben jobber med å skaffe forsterkninger i begge ender av banen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.