RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En drøm å spille i OL

Foto: Dag Magne Vegel (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Han deltok i OL på Lillehammer for snart 15 år siden. Nå vil Tommy Jakobsen ha mer.

Med 122 landskamper for Norge, og som eneste med OL-deltakelse for landslaget tidligere, oser det erfaring av Tommy Jakobsen. Østerrikeproffen har allerede signalisert at han flytter hjem etter denne sesongen, men før den tid vil han hjelpe Norge å sikre en plass i neste års OL i Vancouver.

- Det hadde vært en drøm for meg å få delta i et OL på tampen av karrieren, sier Jakobsen til Nettavisen.

Landslagskapteinen leder torsdag landslaget ut i første kvalifiseringskamp på Jordal Amfi mot Kasakhstan.

Og han spår tøffe kamper den kommende helgen.

Bikkjeslagsmål
- Hver kamp kommer til å bli et bikkjeslagsmål. Skal vi skal ha en mulighet, er det viktig at alt klaffer fra første dropp, sier Jakobsen.

38-åringen er likevel positiv til Norges muligheter for spill i Vancouver mot de ypperste nasjonene i verden.

- Vi har et godt innspilt lag, med få utskiftninger de siste årene. Samtidig har vi fått flere utenlandsproffer de siste årene, og det er positivt.

- Samtidig er det viktig at vi ikke tar noe for gitt. Det er ikke en forutsetning at vi skal vinne selv om vi stiller sterkere enn på lenge.

Gi noe tilbake
På tross av sine 38 år er fortsatt landslagsveteranen motivert for spill på høyt nivå. Backen ser gjerne for seg en jobb innen hockey den dagen han legger skøytene på hylla, men før den tid vil han gjerne spille for en klubb i Norge.

- Jeg vil gjerne gi noe tilbake til ishockeyen. Etter fjorten år ute, er det på tide å vende hjem. Og da vil jeg helst gi noe tilbake, gjerne til yngre, forteller Jakobsen.

Nettavisen erfarer at Jakobsen har vært i samtaler med flere norske klubber. Lørenskog og Frisk Asker er blant klubbene som kan være aktuelle for landslagskapteinen.

Marked og sportskoordinator i Frisk Asker Vidar Wold bekrefter overfor Nettavisen at Tommy Jakobsen er et spennende navn.

- Det er ingen tvil om at Tommy ville vært en ressurs for oss, med tanke på vår ungdomssatsing, sier Wold som har vært i kontakt med landslagsspilleren.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere