RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En drøm går i oppfyllelse

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Detroit er verdens beste hockeylag, så dette blir veldig spesielt, sier Anders Myrvold etter at han fikk beskjed om at spill i NHL venter.

Anders Myrvold fikk torsdag beskjeden han har ventet på hele sesongen. Den neste hockeymatchen han spiller, blir i NHL - for Stanley Cup-favoritten Detroit Red Wings.

Litt lettet
- Bare det å få på hockeydrakta blir veldig spesielt, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen. Backproblemene til Detroit Red Wings gjør at klubben trenger nordmannen i neste kamp, mot Calgary Flames natt til fredag norsk tid.

- Jeg synes det er mer morsomt enn nervøst. Det er litt lettelse inne i bildet. Nå får jeg igjen for alt slitet, forklarer 28-åringen. Han har ventet tålmodig på sjansen helt siden han for fem måneder siden skrev under for Detroit Red Wings.

Nå skal han ta første fly til Chicago, og deretter fly til Calgary. Så er det kamptid. Hvor lenge han blir i NHL, og hvor mange kamper han får spille, vet han ikke.

- Nå vet jeg ingenting. Jeg har vært med på denne karusellen før. Jeg får beskjed etter kampen hva som skjer neste dag.

God i farmerligaen
Nordmannen har spilt 58 kamper og gjort 16 assists for Detroits farmerlag Grand Rapids Griffins, som er det beste laget i AHL (American Hockey League) denne sesongen.

Myrvold har gjort sine saker svært bra i farmerlaget, hvor han er en av nøkkelspillerne. 28-åringen har vært i nærheten av NHL-spill hele tiden, og satset bevisst på at tilfeldighetene til slutt ville gi ham sjansen. Og til slutt kom den.

Skadet backpar
- Chris Chelios er skadet. Nå blir det NHL-spill for alle penga, lover Myrvold.

Veteranbacken Chelios skadet skulderen i forrige kamp (tap 2-4 for Vancouver). I tillegg savner Red Wings fortsatt Derian Hatcher. Begge har erfaring fra flere All Star-kamper i NHL.

Det er derfor ikke sikkert det blir så mange kamper på Myrvold. Men han skal selvfølgelig gjøre sitt beste for å gjøre oppholdet så langvarig som mulig.

Vant i 1996
28-åringen har spilt i NHL tidligere. I 1996 var han i troppen til Colorado Avalanche da de vant Stanley Cup. Den gang spilte han for få kamper til å få hockey-verdenens gjeveste bevis: En Stanley Cup-ring.

- Du må spille en finalekamp for å få ringen. Jeg måtte klare meg med bonusene, forklarer Myrvold.

Han har også spilt for Boston Bruins og New York Islanders i NHL.

Neste kamp blir altså for Detroit Red Wings. De møter Calgary Flames klokken 03 norsk tid, natt til fredag. For de aller mest ivrige: Du kan høre Myrvolds debut direkte på nett-radio her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere