RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En drøm i oppfyllelse

Sist oppdatert:
Thor Hushovd veltet to mil før mål, men kom tilbake til 2. plass og tok den gule ledertrøya i Tour de France. - En drøm, stråler han. Se Hushovd på web-tv.

Se Thor Hushovds triumf på web-TV her

«Oksen fra Grimstad» skrev norsk idrettshistorie mandag. Etter andreplass på 2. etappe i Tour de France kunne han trekke den gule ledertrøya over hodet - som første nordmann noensinne. Han leder også poengkonkurransen.

- Dette har jeg drømt om siden jeg var liten. Det er en drøm som blir virkelighet, sier en jublende glad Thor Hushovd etter triumfen.

Hushovd gikk på trynet
Hushovd gikk overende i en kollisjon 20 kilometer før mål på den andre etappen av Tour de France. Likevel klarte han å sykle seg opp til front av hovedfeltet før massespurten satte inn - og i tillegg hadde han krefter igjen til en skikkelig sluttspurt og ta andreplassen bak Robbie McEwen (Lotto). Det ga grimstadgutten 12 bonussekunder.

- Det var en fantastisk jobb av laget. Hele laget dro meg opp igjen. Synd jeg ikke vinner. Men er kjempefornøyd med 2. plassen, sier Thor Hushovd til TV 2-sporten.

- Jeg hadde lyst til å rekke hendene i været og juble, men det hadde vel sett litt rart ut ettersom jeg bare ble nummer to, fortsetter den norske syklisten.

Nå leder Hushovd Tour de France sammenlagt, åtte sekunder foran Fabian Cancellara. I tillegg beholdt han også ledelsen i poengkonkurransen, som er det store målet hans i årets ritt.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse fo meg. Helt utrolig, stråler Thor Hushovd til TV 2-sporten like etter mandagens triumf.

Arvesen på trynet
Kurt-Asle Arvesen gikk overende 200 meter før mål.

Arvesen traff bakhjulet til Tom Boonen og dro med seg en Cofidis-rytter i fallet bare noen hundre meter før mål. Nordmannen var sjanseløs da Jaan Kirsipuu, gårsdagens etappevinner, vrengte ut rett foran ham.

Nordmannen lå i en strålende posisjon rett før spurten satte inn, men måtte nøye seg med å komme til mål som nummer 182 på samme tid som resten av hovedfeltet.

Den andre etappen inneholdt mye dramatikk, og ikke bare i innspurten.

Flere ryttere gikk overende i forskjellige kollisjoner. Verst gikk det utover Gian Matteo Fagnini, den antatt beste hjelperytteren til Mario Cipollini i Domina-laget, som trolig ødela kragebeinet i en velt 40-50 kilometer før mål.

Se fullstendig resultatliste her

Resultater fra andre etappe:
1. Robbie McEwen (Australia) Lotto
2. Thor Hushovd (Norway) C.A
3. Jean-Patrick Nazon (France) A2R
4. Danilo Hondo (Germany) GST
5. Stuart O'Grady (Australia) COF
6. Jaan Kirsipuu (Estonia) A2R
7. Erik Zabel (Germany) TMO
8. Alessandro Petacchi (Italy) FAS
9. Gerrit Glomser (Austria) SAE
10. Mario Cipollini (Italy) DVE

Utviklingen på andre etappe:
17.10: Thor Hushovd ble nummer to og sykler i den gule ledertrøya i morgen, mens Kurt-Asle Arvesen gikk overende like før mål! For en dramatikk! Robbie McEwen (Lotto) vant etappen foran Thor Hushovd og Jean-Patrick Nazon.

Kurt-Asle Arvesen traff bakhjulet til Tom Boonen og dro med seg en Cofidis-rytter i fallet bare noen hundre meter før mål på den andre etappen. Men skylden kan gis til Jaan Kirsipuu, som vrengte ut rett foran Arvesen.

17.10: Hvem vinner massespurten? Hushovd ligger godt plassert.

17.08: Nå er det to kilometer igjen til mål!!

17.08: En Saeco-rytter, Stefano Casagranda, har gått overende og fått seg en smell. Fabian Cancellara og Magnus Bäckstedt ligger i front av feltet. Cancellara sykler i den gule ledertrøya, men sykler nå for å hjelpe Alessandro Petacchi til seier.

Thor Hushovd ligger godt plassert i front av feltet.

17.04: Det er drøyt seks kilometer igjen til mål.

17.03: Hushovd er tilbake i front av feltet, og lagkamerat Julian Dean skifter side for å hjelpe ham. Hushovd har også Danilo Hondo rett foran seg, og han er en god mann å ligge bak inn i spurten.

17.00: Nå er Thor Hushovd tilbake i front av feltet igjen. Spørsmålet er hvor mye det har kostet av krefter.

17.00: Nå kom fire andre Fassa Bortolo-ryttere også opp i front av feltet. Alessandro Petacchi er trolig blant disse. Dt er ti kilometer igjen av andre etappe.

Roberto Heras ligger igjen bak hovedfeltet, og må kjøre knallhardt for ikke å tape flere sekunder.

16.58: Kurt-Asle Arvesen ligger sammen med to Fassa Bortolo-syklister i front av feltet.

16.55: Hushovd tok en prat med lagsjefen Roger Legeay. Han kommer trolig til å henge med hovedfeltet inn, og derfor ikke miste noen sekunder i sammendraget. Det ser imidlertid ut til at han har problemer med sykkelen.

Det er 13 kilometer igjen til mål. Fassa Bortolo ligger i front av feltet.

16.54: Thor Hushovd har kommet seg tilbake i feltet. Men det ligger 180 mann foran han, så det er ingen enkel oppgave å komme seg tilbake til fronten av hovedfeltet. Baldato er hentet inn igjen.

16.53: Fabio Baldato (Alessio) har dratt fra hovedfeltet, som nylig hentet inn seksmannsbruddet.

16.52: Hushovd er tilbake på sykkelen, og kjører nå hardt for å komme tilbake. Servais Knaven, en god temporytter, var også involvert og sykler for å komme seg tilbake i feltet. Det hjelper Hushovd.

16.50: TV 2 har fått beskjed om at Thor Hushovd var involvert i kollisjonen hvor Bessy også gikk overende. Credit Agricole har sendt fem mann for å hjelpe Hushovd tilbake til front av feltet.

16.49: Det er 19,2 kilometer igjen av dagens etappe.

16.47: En ny velt i hovedfeltet. En Cofidis-rytter, Frederic Bessy, blir liggende igjen i grøfta. Det ser ut til at Bessy har fått seg en smell i høyre kne.

16.46: Hovedfeltet ligger bare 40 meter bak de seks rytterne, som nå har vært i brudd i godt over 160 kilometer.

16.44: Ledelsen er nå bare på et halvt minutt for Piil, Lang, Scanlon, Pineau, Edaleine og Mengin. Tre av lagene som har amisjoner om å kjempe om sammenlagtseieren i år, Phonak, US Postal og Euskaltel, har lagt seg i front av hovedfeltet for å minimere risikoen for skader når hovedfeltet setter inn sluttspurten.

16.37: I dagens etappe deles det ut spurtpoeng til de 25 første i mål, og 35 poeng til vinneren (35-30-26-24-22-20-19-18-17-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1). I tillegg deles det ut bonussekunder til de tre beste (20, 12 og 8 sekunder).

Thor Hushovd kan derfor overta den gule ledertrøya dersom han ender blant de tre beste og foran Fabian Cancellara.

16.33: Lang, Scanlon, Mengin, Piil, Pineau og Edaleine har bare ett minutts ledelse på hovedfeltet nå. Andrea Peron (CSC) forsøker å kjøre seg opp til hovedfeltet igjen etter ulykken som førte til at Fagnini måtte bryte.

16.31: Feltet ligger bare 1,23 bak utbryterne nå, mens Fagnini må fraktes vekk av ambulansen.

16.28: Resultatene fra sprinten i Florennes:
1. Pineau 6pts/6"
2. Piil 4pts/4"
3. Scanlon 2pts/2"

16.27: Fagnini er den antatt viktigste opptrekkeren for Mario Cipollini i Domina-laget. Italieneren ser ut til å ha skadet kragebeinet, og må trolig bryte Tour de France for fjerde gang (Han har deltatt åtte ganger).

16.25: Avstanden ned til hovedfeltet er nå 1,45 minutter. Samtidig med dagens siste spurt, har det vært en velt i hovedfeltet. Gian Matteo Fagnini (Domina) og Andrea Peron (CSC) ser ut til å være hardest rammet.

16.21: Som tidligere nevnt ser det ut til at også dagens etappe skal ende med en massespurt. De sterkeste spurterne i årets Tour, skal foruten Thor Hushovd være: Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo), Tom Boonen (Quickstep), Erik Zabel, Stuart O'Grady (Cofidis), Baden Cooke (FDJeux.com), Robbie McEwen (Lotto), Mario Cipollini (Domina) og Danilo Hondo (Gerolsteiner).

16.20: - korrigering:
Slik ligger bruddrytterne an i sammendraget etter den andre spurten:
Christophe Edaleine (COF): 28 sekunder bak Fabian Cancellara
Sebastian Lang (GST): 31 sekunder bak
Mark Scanlon (A2R): 32 sekunder bak
Jakob Piil (CSC): 35 sekunder bak
Jerome Pineau (BLB): 35 bak
Christophe Mengin (FDJ): 52 bak

16.18: Feltet tar stadig innpå, og er nå 2,04 bak bruddrytterne.

16.11: Fassa Bortolo har posisjonert seg i front av hovedfeltet. Avstanden opp til Piil, Mengin, Lang, Pineau, Edaleine og Scanlon er nå 2,25 minutter.

16.10: Dag Otto Lauritzen er for øvrig den nordmannen som har deltatt flest ganger i Tour de France. Lauritzen har kjørt rittet åtte ganger , og fullført seks.

16.09: Paolo Bettini (Quickstep) vil sykle i den prikkete klatretrøya også i morgen. Bettini tok tre klatrepoeng på den første bakkespurten i dag, og har totalt 16.

16.07: Thor Hushovd og Kurt-Asle Arvesen ligger fortsatt i hovedfeltet. Det kan se ut til å gå mot en massespurt også i dag, og der vil spesielt Hushovd ha ambisjoner om å kjempe om seieren.

16.03: Jerome Pineau tok bakkespurten uten konkurranse fra de fem andre. Ingen av de seks rytterne i bruddet har ambisjoner om å kjempe i klatrekonkurransen.

Resultatet fra Cote de Silenreux ble:
1. Jerome Pineau (BLB) 3pts
2. Jakob Piil (CSC) 2pts
3. Christophe Mengin (FDJ) 1pt

16.01: Det er under 60 kilometer igjen av dagens etappe. De seks i brudd har nå bare 2,15 minutters ledelse på hovedfeltet. Det er snart tid for dagens andre og siste bakkespurt. Det deles ut 3, 2 og 1 poeng på denne bakkespurten.

15.57: Snittfarten i den tredje timen var 44,9 km/t. I dag har snittet vært 44,3 km/t. Rekorden for en etappe ble satt i 1999, da Mario Cipollini vant med en snittfart på over 50 km/t.

15.52: Forspranget er nå nede i 2,25 minutter. Baden Cooke har kommet seg tilbake i hovedfeltet etter en punktering. Det er 63 kilometer igjen til mål.

15.50: Slik ligger bruddrytterne an i sammendraget etter den andre spurten:
Christophe Edaleine (COF): 28 sekunder bak Fabian Cancellara
Sebastian Lang (GST): 31 sekunder bak
Mark Scanlon (A2R): 32 sekunder bak
Jakob Piil (CSC): 35 sekunder bak
Jerome Pineau (BLB): 35 bak
Christophe Mengin (FDJ): 52 bak

15.49: Resultatene fra den andre sprinten:
1. Christophe Edaleine (COF) 6pts/6"
2. Jakob Piil (CSC) 4pts/4"
3. Jerome Pineau (BLB) 2pts/2"

15.46: Edaleine og Piil var blant de første over dagens andre spurtstrek. Resultatet kommer straks. Edaleine vant de seks spurtpoengene og bonussekundene. Nå er han den best plasserte i sammendraget av de seks bruddrytterne.

15.45: Nå er det tid for den andre spurten.

15.38: Marc Scanlon fikk bonussekunder på den første sprinten, og ligger nå ett sekund bak Sebastian Lang i sammendraget. Slår Scanlon Lang i den neste spurten og blir blant de tre som får bonussekunder, går han fordi i sammendraget og tar ledertrøya om bruddet skulle holde til mål.

Rittet er nå tilbake i Belgia etter å ha syklet 50 kilometer i Frankrike, mens Roberto Heras er tilbake i feltet.

15.33: De seks rytterne i brudd - Jerome Pineau (BLB), Jakob Piil (CSC), Sebastian Lang (GST), Christophe Edelaine (COF), Mark Scanlon (A2R) og Christophe Mengin (FDJ) - har nå ligget i brudd i nesten 110 kilometer.

Det er 79 kilometer igjen til mål.

15.31: Liberty Seguros har sluppet ned fem mann (!) for å hjelpe Roberto Heras tilbake til feltet etter en punktering.

15.30: Armstrong dropper OL?
USAs olympiske komité ønsker at Lance Armstrong skal sykle i OL. Selv er han ikke sikker ennå.

- Jeg er sikker på at jeg skal fly hjem til Texas for å se barna mine når Touren er ferdig, sa Armstrong ifølge NTB før mandagens etappe startet. Armstrong tok bronse i temporitt under lekene i Sydney for fire år si den.

- Jeg respekterer OL, men for øyeblikket har jeg ikke avgjort om jeg vil delta, forklarte Armstrong.

15.28: Det er 81 kilometer igjen av dagens etappe, og dermed er det 12 kilometer til neste spurtpunkt. Avstanden mellom bruddet og feltet er nå 3,07. Ifølge Roger Legeay, Credit Agricoles sportssjef, har Hushovds lag ingen planer om å hente inn bruddet før neste spurt.

15.25: Den andre spurten nærmer seg. Credit Agricole har tilsynelatende et ønske om å hente inn bruddet slik at Hushovd kan få muligheten til å hente flere spurtpoeng.

15.22: Team CSC-sjefen Bjarne Riis er skeptisk til å slippe til sine ryttere i massespurter, men hadde ingenting i mot at Kurt-Asle Arvesen kastet seg inn i gårsdagens spurt.

- Kurt vil så gjerne, og føler at han er i god form. Det er alltid en sjanse å ta, men jeg vil ikke holde ham tilbake, sa Riis til TV 2 før dagens etappe.

15.15: Knaven, som punkterte nylig, er nå tilbake i hovedfeltet. Avstanden er nå nede i 2,40.

15.10: Nå ligger feltet bare tre minutter bak bruddet. Det er litt under 30 kilometer igjen til neste spurt - ikke 40 som vi kom i skade for å skrive tidligere i etappen. Rytterne passerer i øyeblikket langingssonen, der de kan få seg en matbit.

15.06: Servais Knaven har punktert, og må få teknisk assistanse. Hovedfeltet har nå passert 92,5 kilometer, og ligger 3,35 bak de seks utbryterne.

15.01: Hovedfeltet har kuttet avstanden til bruddet ned til 3,50 minutter. Fortsatt er det Credit Agricole og Quickstep som leder feltet. Euskaltel ligger også langt framme, til tross for at de ikke har noen spurtkanoner i laget.

14.58: 2500 lesere har stemt på hvem de tror vinner Tour de France i vår avstemning. Lance Armstrong er selvfølgelig den største favoritten. US Postal-sjefen får 44 prosent av stemmene. Nestemann på listen er Jan Ullrich (19 prosent), mens Iban Mayo får støtte fra 17 prosent. Om du ikke har gjort det tidligere, kan du gi din stemme i avstemningen på venstre side av skjermbildet.

14.55: Snittfarten i den andre timen var 43.2km/t, og totalt i dag er snittet 44.0km/t. Det er 30 kilometer igjen til neste spurtpunkt.

14.54: Det er 109 kilometer igjen til Namur. Lang, Scanlon, Mengin, Piil, Pineau og Edaleine ligger nå nøyaktig fire minutter foran hovedfeltet.

14.50: Marc Scanlon, en av de seks i bruddet, ble juniorverdensmester i 1998, og er den første iren som deltar siden Stephen Roche sist var med i 1993.

14.49: Avstanden fra bruddet til feltet er nå nede i 4,06. Credit Agricole ligger stadig fremst i hovedfeltet. Laget til Thor Hushovd er ifølge Johan Kaggestad langt sterkere i år enn det var i fjor. Det er selvfølgelig godt nytt for en viss poengsugen syklist fra Grimstad.

14.47: Stuart O'Grady fikk overende i et krasj fire kilometer før mål søndag. Han kom seg likevel inn til mål sammen med hovedfeltet.

14.43: Johan Kaggestad, TV 2s ekspertkommentator, fortalte under TV 2s direktesending at Tom Boonen var uheldig i spurten i går. 23-å ringen tråkket feil og mistet festet på den ene foten i innspurten, og måtte nøye seg med 116. plass på etappen.

14.42: Det er fortsatt Credit Agricole (Hushovds lag) og Quickstep (Tom Boonen og Paolo Bettini) som fører an i hovedfeltet. Avstanden opp til bruddet er imidlertid oppe i 4,20 igjen.

14.37: Jan Ullrich regnes som vanlig som en av Lance Armstrongs største utfordrere. Skal tyskeren lykkes, er han avhengig av at hans italienske lagkamerat Giuseppe «Turbo» Guerini har en bra tour.

- Det er bare begynnelsen på touren. Vi hadde håpet på noe bedre (av Ullrich) på prologen, men uansett er det fortsatt 20 dager igjen. Ullrich e r toppmotivert og føler seg i god form. Du kan vente mer fra laget vårt allerede på lagtempet på onsdag, sa T-Mobile-syklisten til Cycling News før start i dag.

14.36: Lang, Scanlon, Mengin, Piil, Pineau og Edaleine har stabilis ert avstanden til feltet på 4,05 minutter.

14.30: TV 2 snakket i formiddag med Kurt-Asle Arvesen om hans imponerende spurt til sjuendeplass søndag, og mulighetene for å hevde seg i en eventuell spurt også i dag.

- Jeg vant jo VM i sprint, så jeg vet jo at jeg kan dette her. Men det er klart, du skal være heldig også, svarte Arvesen.

14.27: Hovedfeltet er nå i Blaregnies, 65 kilometer inn i etappen. Seksmannsbruddet har krysset grensen til Frankrike. Etappen inneholder en strekning på 50 kilometer inne i Frankrike, før den avsluttes i Belgia.

14.25: Feltet tar stadig innpå, anført av Hushovd og Boonens lag. Nå er avstanden nede i 4,05 minutter. På det meste ledet seksmannsbruddet med fem minutter (etter 48 kilometer).

14.22: Lang, Scanlon, Mengin, Piil, Pineau og Edaleine ligger nå 4,25 foran feltet.

14.18: Den 23 år gamle belgieren Tom Boonen (Quickstep) er også en mann å se opp for i spurtkonkurransen. Den 192 centimeter høye syklisten deltar for første gang i Tour de France, og har hatt en strålende sesong i år. Boonen og Quickstep ligger sammen med Hushovd og Credit Agricole først i hovedfeltet nå.

14.15: Hushovd & Co tar innpå bruddrytterne. Nå er avstanden 4,35. Hushovd har sikkert lyst på spurtpoengene som deles ut etter 128 kilometer og 159 kilometer...

14.12: Jérôme Pineau er nå på delt 12. plass i poengkonkurransen med 15 poeng.

14.08: Thor Hushovd og Credit Agricole ligger nå fremst i hovedfeltet, som er 4,55 bak de seks rytterne i brudd. Hushovd ligger på andreplass sammenlagt etter gårsdagens etappe.

Snittfarten den første timen var 44,8 km/t.

14.06: Edalaine slo noe overraskende Scanlon i denne sprinten, mens Jerome Pineau sikret seg to nye spurtpoeng og har nå 15 totalt. Edalaine fikk seks bonussekunder, Scanlon fire og Pineau to.

14.05: Resultatene fra sprinten i Mons:
1. Christophe Edalaine (COF) 6pts/6"
2. Mark Scanlon (A2R) 4pts/4"
3. Jerome Pineau (BLB) 2pts/2"

14.03: Mark Scanlon er den antatt beste sprinteren av de seks i bruddet. TV 2 har for øvrig startet sin direktesending nå.

14.01: Rytterne nærmer seg første sprint med stormskritt. Kun tre-fire kilometer igjen.

13.57: For de som lurer; Thor Hushovd og Kurt-Asle Arvesen ligger i hovedfeltet. Så lenge vi ikke oppdaterer med annen informasjon, kan du regn e med at de ligger der. Feltet ledes i øyeblikket av Quickstep, som har Paolo Bettini i den prikkete trøya.

13.54: Christophe Mengin har for øvrig vunnet en etappe i TdF ti dligere. Som Festina-syklist vant han etappen fra Morzine til Fribourg i 1997.

13.48: Etter 37 kilometer er avstanden mellom bruddet og feltet på 4,40 minutter. Det er 16 kilometer igjen til første sprintpunkt, som i d ag er i Mons. BLB-syklisten Jerome Pineau er den eneste i bruddet som har tatt spurtpoeng foreløpig. Pineau fikk 13 poeng for 13. plassen i går.

De fem andre i bruddet, er: Jakob Piil (CSC), Sebastian Lang (GST), Christophe Edelaine (COF), Mark Scanlon (A2R) og Christophe Mengin (FDJ).

13.44: Et artig poeng med to av de seks som ligger i bruddet, er at begge konkurrerte med Thor Hushovd da «oksen fra Grimstad» vant den 18. etappen i Tour de France 2002. Christophe Mengin ble nummer to og Jacob Piil nummer tre på den etappen. Piil var uheldig som tråkket ut av pedalen i innspurten den gang.

13.40: Etter 30 kilometer ligger de seks i bruddet 2,50 minutter foran feltet.

INFO: 31 år gamle Jacob Piil, som også har en egen hjemmeside, vant den 10. etappen i fjorårets Tour de France. Piil sykler for samme lag som Kurt-Asle Arvesen, Team CSC.

Christophe Mengin er 35 år, har vært proff siden 195 og syklet for FDJeux.com siden 1997.

13.35: Pineau, Piil, Lang, Edelaine, Scanlon og Mengin har 2,15 minutter ned til feltet.

INFO: Jerôme Pineau, en av de seks rytterne i bruddet, er 24 år gammel og sykler for Brioches La Boulangere. Han har fullført Tour de France to ganger tidligere, og syklet inn til 13. plass og 13 spurtpoeng på g årsdagens etappe.

For de spesielt interesserte som kan tysk: Sebastian Lang har en egen hjemmeside på nettet. Den finner du her.

13.27: I det hovedfeltet passerer 23,5 kilometer ligger de 1,10 bak de seks i brudd.

13.25: Hovedfeltet, som ledes av US Postal i øyeblikket, ligger min uttet bak utbryterne.

13.23: Den best plasserte sammenlagt av de seks i front, er Gerolsteiners Sebastian Lang. Han ligger på 37. plass sammenlagt, og er 31 sekunder bak mannen i den gule ledertrøya, Fabian Cancellara.

13.22: De tre rytterne som lå mellom feltet og bruddet, ble hentet inn av hovedfeltet etter 19 kilometer. Samtidig har Eddy Seigneur (RAG) blitt liggende etter hovedfeltet.

13.17: Rytterne som er med i bruddet, er: Jerome Pineau (BLB), Jakob Piil (CSC), Sebastian Lang (GST), Christophe Edelaine (COF), Mark Scanlon (A2R) og Christophe Mengin (FDJ). De ligger 15 sekunder foran Sebastian Joly (C.A), Karsten Kroon (RAB) og Frederic Finot (RAG). Hovedfeltet ligger 40 sekunder bak.

Jacob Piil var med i et brudd også på gårsdagens etappe. Sammen med Marc Wauters holdt han unna for hovedfeltet helt til det gjenstod et par kilomet er av etappen.

13.13: De seks i front av etappen har 12 sekunders forsprang på de tre nærmeste forfølgerne. Deretter kommer hovedfeltet, 40 sekunder bak.

13.12: Tre ryttere har tatt opp jakten på de seks utbryterne: Joly, Kroon og Finot.

13.10: Seks ryttere forsøker å stikke fra feltet etter ti kilometer. De seks er Pinot, Piil, Lang, Edelaine, Scanlon og Mengin.

13.08: Resultatene fra første klatring:
1. Paolo Bettini (QSD) 3 poeng
2. Janeck Tombak (COF) 2 poeng
3. Jimmy Casper (COF) 1 poeng

13.06: Quickstep har tatt føringen i hovedfeltet, anført a v Paolo Bettini, som sykler i den prikkete klatretrøya. Bettini har ett poeng mer enn Janeck Tombak (Cofidis).
13.05: Nick Gates (Lotto) har truk ket seg fra årets Tour. Gates skadet seg under et fall midtveis på søndagens etappe.
12.53:
Etappen startet.

Resultater, historikk, profiler og mye annet finner du i Tour de France-menyen til venstre i skjermbildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere