*Nettavisen* Sport.

- En drøm som går i oppfyllelse

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Tore Vikingstad og det norske ishockeylandslaget sikret OL-billetten.

08.02.09 20:52

Norge-Danmark 5-3:

JORDAL AMFI (Nettavisen): - Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Tore Vikingstad til Nettavisen rett etter kampslutt søndag.

- Det blir første gang jeg deltar i et OL, og det er ingen tvil om at det vil bli et høydepunkt både for meg og ikke minst laget.

Viktig brikke
Vikingstad var kanskje ikke like delaktig mot Danmark, men gjennom turneringen som startet torsdag har tysklandsproffen virkelig fremstått som en av Norges viktigste spillere.

- Tore Vikingstad har vært Norges beste spiller gjennom turneringen, sier landslagsassistent George Kingston etter kampen.

Vikingstad gjorde comeback på landslaget etter en lengre pause.

Får skryt
Og Hannover-spilleren hylles også av landslagskaptein Tommy Jakobsen.

- Tore er en ener og en utrolig spiller, sier Jakobsen som fikk realisert drømmen om OL-spill på tampen av karrieren. Jakobsen har allerede representert Norge to ganger i OL, og 38-åringen satser nå for fullt mot vinterlekene i Vancouver neste år.

- Det er jo ingen som kan gi seg nå. Nå må selv jeg satse til 2010, sier Jakobsen til Nettavisen.

Dårlig start
Norge trengte bare uavgjort mot Danmark for å sikre plassen i neste års OL i Vancouver. Men de norske gutta gjorde jobben vanskelig for seg.

For da første periode var ferdigspilt ledet Danmark med 2-1, etter å ha tatt ledelsen etter bare 45 sekunder.

Men da de norske gutta skjønte hva kampen dreide seg om våknet de. Og hvem andre enn Patrick Thoresen ledet an i opphentingen.

Taklet presset
Midtveis i andre periode scoret Thoresen utligningsmålet, på assist fra Per Åge Skrøder og Mats Trygg. Mot slutten av samme periode sørget Thoresen for litt roligere puls på den norske benken med sin andre scoring for kvelden. På assist fra Tore Vikingstad sendte han Norge i ledelsen for første gang i kampen.

- Det så stygt ut en periode, men vi holdt sammen og taklet presset, sier Jakobsen.

For selv om tredje periode ble spennende klarte de norske gutta å ro det hele i land. Jonas Holøs doblet ledelsen til 4-2, før Danmark reduserte til 4-3 og skapte ny spenning.

Tøff motstand
Men så dukket Thoresen opp for tredje gang. Nok en gang sto Vikingstad for forarbeidet og den tidligere NHL-proffen sikret seieren for Norge og sørget for at Norge blir representert når de olympiske leker i Vancouver starter om et drøyt år.

Der møter Norge tøff motstand. OL-vert Canada, USA og Sveits blir Norges motstandere under turneringen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.