- En drømmesjanse

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Andreas Mikkelsen innrømmer gjerne at han har fått en gyllen mulighet mellom hendene.

Oslo (ANB): Andreas Mikkelsen forbereder seg til Rally Finland, og innrømmer gjerne at han har fått en gyllen mulighet mellom hendene.

Tyske Volkswagen kommer til start i rally-VM i 2013 med to biler, og er allerede i full gang med forberedelsene. Det innebærer blant annet at den tyske bilfabrikanten stiller til start i Finland – for å gi teamet verdifull erfaring foran storsatsingen i 2012.

Andreas Mikkelsen sitter bak rattet i den ene av de to Skoda Fabia Super 2000-bilene Volkswagen Motorsport tar med seg til Finland. I den andre sitter finske Joonas Lindroos.

Vurderes for 2013
Det er liten tvil om at nettopp Mikkelsen og Lindroos vurderes som mulige førere i teamet også om to år, men den norske 22-åringen vet at ingenting kan tas for gitt.

– Dette er en drømmemulighet, men jeg vet at de ikke tester ut bare meg. Jeg får ikke plass på laget bare fordi jeg kjører dette rallyet, sier Mikkelsen til wrc.com.

Årets Rally Finland starter neste torsdag, og Oslo-gutten vil gjerne benytte sjansen godt.

– Vi må sørge for å vise oss fra vår beste side, og samtidig fullføre rallyet fordi det er veldig viktig at Volkswagen får WRC-erfaring foran 2013. Hvis vi kan bidra til det, er jeg veldig fornøyd, sier rallytalentet.

Nylig besøkte Mikkelsen Volkswagens avdeling i Stuttgart, og denne uka står to testdager på finsk jord på programmet.

Ingen stallordre
22-åringen, som til daglig er å finne IRC-serien, kommer ikke til Finland som fersking. To ganger tidligere har han kjørt rallyet, hvilket kan bli verdifullt.

– Det blir et viktig rally, men jeg har kjørt Finland to ganger før og liker det veldig godt. Vi får kjøre akkurat som vi vil, og har ingen stallordrer selv om vi vet at vi har en jobb å gjøre med å komme til mål. I skal gjøre vårt beste og se hva som skjer, sier han.

Lørdag kjørte Mikkelsen inn til andreplass sammenlagt i Rally Azorene med sin Skoda Fabia. Gjennom hele løpet kjempet Oslo-gutten om seieren mot Skoda-kollega Juho Hänninen, men finnen trakk til slutt det lengste strået. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.