- En enorm interessekonflikt

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Stabæk-supporterne krever Jönsson-avklaring før søndagens kamp mot Rosenborg.

23.07.10 10:06

At Jan Jönsson blir Rosenborg-trener fra 1. januar er Fotball-Norges dårligst skjulte hemmelighet. Så sent som torsdag sa nåværende RBK-trener Nils Arne Eggen følgende til TV 2:

- Det vet jo de aller fleste, at det er et godt tips. Og et godt valg også.

(Se intervjuet med Eggen nederst i denne saken)

Søndag møter Rosenborg og Eggen nettopp Stabæk og Jan Jönsson på Fornebu. Og mens Rosenborg synes det er helt uproblematisk å møte sin, etter all sannsynlighet, kommende trener, synes Stabæk Support tvert imot det er nok så ugreit at Jönsson møter sin, etter all sannsynlighet, nye arbeidsgiver.

Torsdag kveld sendte supporterne ut en pressemelding, der de krever en avklaring før kampen.

Les også: Stabæk utslått i Europa

- Vil bli sådd tvil
- Vi kjenner Janne Jönsson som en utrolig ryddig mann, men å lede Stabæk i en kamp mot Rosenborg, som faktisk, når poengene regnes sammen, kan avgjøre om RBK spiller Champions League (eller ikke) neste år, vil medføre en enorm interessekonflikt. Det vil bli sådd tvil om enhver taktisk beslutning hvis denne dobbeltrollen er til stede, skriver Stabæk Support i pressemeldingen.

De er også klare på hvem som nå må svare.

- Det er Jan Jönsson som må komme med en avklaring. Det er han som vet hva som er riktig. Dette har vært et rykte som har vært framstilt som en sannhet i media i et halvt år, og Jan har hatt mange muligheter til å bekrefte eller avkrefte. Det har han ikke gjort, og vi supporterne har vært tålmodige, men nå skal vi faktisk møte Rosenborg. Da må det komme en avklaring, sier talsmann Albert Bårnes til Nettavisen torsdag morgen.

- Bør ikke lede laget
- Hva må konsekvensen bli hvis Jönsson har en avtale med RBK?

- Da bør han ikke lede laget søndag.

- Betyr det at han heller ikke bør lede laget resten av sesongen?

- Det vil jeg ikke svare på ennå.

- Hvordan vil Stabæk Support reagere hvis det ikke kommer en avklaring før søndag?

- Vi kommer til å støtte lagetuansett, selvfølgelig. Og vi har også full tillit til Jan Jönsson, men dette er aller mest problematisk for han, poengterer Bårnes.

Stabæk har som kjent hatt en svak sesong, og ble torsdag utslått av kvalifiseringen til Europa League. De ligger på niendeplass i Tippeligaen, og vil med tap mot Rosenborg definitivt være ute av medaljekampen.

Steen Jensen: - Vis ham kjærlighet
Mens supporterne krever avklaring, har Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen bedt Stabæk-supporterne stille mannsterkt opp for å støtte treneren som slutter i klubben.

- Selv mener jeg sterkt jeg Jan Jönsson fortjener vår hyllest og vår respekt uansett hvor han velger å reise. Han er, som deg og meg, et fritt menneske. Han har, som deg og meg, en forpliktelse mot seg selv til å gjøre det han synes er riktig. Så jeg håper vi kan vise ham kjærlighet og takknemlighet, både på søndag og i resten av denne sesongen, uansett, skriver Steen Jensen i en blogg på Stabæks hjemmeside.

Å hylle Jönsson har da heller ikke Stabæk Support problemer med.

- Stabæk Support er evig takknemlig til Janne Jönsson for det han har gjort for Stabæk Fotball. Han er utvilsomt en av de – om ikke den – største stjerner i Stabæk gjennom tidene, skriver de i pressemeldingen.

HTML EMBED
TV2Player.insert(442370,"playerProgram442370", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.