Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En epoke er over

Foto: Faksimile fra Expressen
Sist oppdatert:
- En epoke er over. Sveriges tid som stormakt i håndball er forbi. Slik oppsummerer Expressen Sveriges EM-sorti.

"Bengan Boys" har blitt et begrep i svensk håndball. Gjengen som Bengt Johansson sensasjonelt førte til VM-gull i Tsjekkoslovakia i 1990 har blitt hele Sveriges yndlinger, men etter tapet for Danmark onsdag, er det slutt for Magnus Wislander og de andre.

- Det var ikke slik det skulle slutte. Wislander, Staffan Tomas Svensson, Lövgren - alle Bengans gutter - skulle jo stå med det etterlengtede OL-gullet rundt halsen i Aten. Det skulle ikke slutte med EM-fiasko og ydmykelse i Slovenia, skriver Aftonbladet.

Expressen setter like godt opp en gravstein med inskripsjonen: "Sverige - En stormakt i håndball 1990-2004. Huskes av millioner av TV-seere og håndballvenner."

Takker "Bengan"
De svenske avisene nekter å hugge hodet av det svenske laget. De ønsker heller å hylle Bengt Johansson for det han har oppnådd som landslagstrener.

- Til Bengt Johansson går det bare å si takk. Prestasjonen var utrolig og fantastisk, noen minner dør aldri, skriver Mats Olsson på kommentarplass i Expressen.

Og han får støtte av sin kollega Stefan Alfelt i Aftonbladet.

- Bengt Johansson takker nå for seg, men jeg kan aldri se ham som en taper. Det Bengan har gjort for svensk håndball og Sverige i alle disse årene, skal man aldri forsøke å ta fra ham, skriver han.

Jubel i Danmark
Mens Sverige gråter over at Bengt Johansson og veteranene hans aldri fikk OL-gullet de manglet i premieskapet, jubler danskene over "tronskiftet" i Norden.

- Endelig fikk Danmark revansje for mange års blå-gule ydmykelser, skriver BT.

Mens Esktrabladets kommentator Finn Stilling tar skikkelig i.

- Vi har gjort nasjonen deres landfast med Europa, presset spritprisene ned og gitt dere muligheten til å kjøpe ordentlig øl billigere enn snus. Mer kan dere ikke ønske dere. Dere kan ikke få alt. Nå er festen over. Danmark overtar håndballtronen, skriver han.

Danmark var uansett klart best og fortjente seieren. Nå får vi bare krysse fingrene for "Boldsen-banden" i fortsettelsen av EM.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!