*Nettavisen* Sport.

- En fantastisk følelse helt innerst i sjelen

Foto: NTB Scanpix

Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen sikret dobbelt norsk i Tour de Ski.

02.07.14 10:23

Martin Johnsrud Sundby kopierte Therese Johaug og gikk til topps sammenlagt i Tour de Ski.

29-åringen fra Røa i Oslo ledet fra start til mål på den 9 kilometer lange jaktstarten, og ble dermed den første norske herreløperen i historien til å vinne touren.

Chris Jespersen ble nummer to, mens Johannes Duerr fra Østerrike tok tredjeplassen.

En rørt Tour de Ski-vinner snakket med NRK etter løpet.

- Det er en fantastisk følelse helt innerst i sjelen. Det ligger forferdelig mye hardt arbeid bak dette, sa Johnsrud Sundby til NRK, før han takket sin bror, samboer og diverse trenere.

Innfridde forventningene
Martin Johnsrud Sundby hadde et fantastisk utgangspunkt på den siste etappen av vinterens Tour de Ski, da han startet 49 sekunder foran Petter Northug, og 1 minutter og 27 sekunder for Chris Jespersen.

Røa-løperen gikk strålende, og virket å ha full kontroll på seieren hele veien. Seieren var aldri truet for Sundby og istedet ble det mer spenning om de andre pallplassene.

Jespersen imponerte
Chris Jespersen gikk nemlig svært godt på tourens siste etappe. 30-åringen fra Skånevik tok igjen Northug og klatret fra landsmannen i monsterbakken.

Jespersen gikk i mål 36 sekunder bak Sundby og ble nummer to.

- Jeg var innstilt på å dunke til fra start. Det var gøy å gå i dag. Jeg har jobbet hardt for dette, sa Jespersen til NRK etter løpet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ntb Scanpix

Duerr passerte Northug
Dessverre var det flere som skulle passere Northug i slalåmbakken. Johannes Duerr fra Østerrike gikk raskest av alle og passerte Northug cirka 500 meter før mål.

Duerr ble dermed til slutt nummer tre sammenlagt - 1:05,9 bak Sundby.

Northug ble til slutt nummer fire -1:49,5 bak vinneren, mens Sjur Røthe tok femteplassen.

Northug virket imidlertid å være godt fornøyd med fjerdeplassen etter løpet.

- Jeg var heldig som fikk hjelp av Chris i bakken, og så fikk jeg også litt hjelp av Duerr på slutten der. Farten hadde blitt dårlig hvis det ikke hadde vært for det. Jeg trodde det skulle komme flere løpere, men jeg klarte å berge fjerdeplassen, sa Northug til NRK etter løpet.

- Det har vært noen fine konkurranser og bra trening for min del. Nå handler det om å få overskudd til det som skjer senere i vinter, sa Northug videre.

Vi fulgte rennet direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag