*Nettavisen* Sport.

- En fantastisk posisjon

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Edvald Boasson Hagen henger med i toppen, men trenger ikke å «jobbe seg i hjel».

20.08.10 10:17

Torsdagens avslutning i Ardooie var ikke for den lettskremte. Den vestflamske byen bød rytterne på trange gater, krappe svinger og godt med «veimøblement».

Ettersom sannsynligheten for velt var overhengende valgte HTC-Columbia å holde en lav profil fram til det gjensto fem kilometer av etappe to i årets Eneco Tour.

Innenfor de siste to kilometerne var det imidlertid Team Sky som regjerte scenen.

- De siste kilometerne var vriene og jeg tror hele feltet var rimelige nervøst. Vi beholdt den beste posisjonen og det var godt å se. Laget jobbet skikkelig godt hele dagen, men spesielt under avslutningen. Greg Henderson gjorde et flott opptrekk for meg og jeg ga det jeg hadde i sprinten, forteller Edvald Boasson Hagen.

Lusket på bakhjulet til Boasson
Som observante lesere sikkert har fått med seg allerede, endte det med 3. plass på etappen etter kraftsprinteren André Greipel og Robbie McEwen.

Tyskeren lå og mesket seg på hjulet til nordmannen og dro nytte av mindre luftmotstand og dragsuget før han la inn sitt høyeste gir.

Les også: Greipel parkerte Boasson

- Jeg snakket med Mark Renshaw og vi ble enige om at starte sprinten før venstresvingen 1,4 kilometer fra mål. Han etterlot meg i flott posisjon på bakhjulet til Boasson Hagen. Jeg var rimelig fornøyd med det. Nå er vårt første mål nådd – i tillegg fikk vi tidsbonus på toppen av det hele, forteller Greipel.

Slipper forsvar av trøya
Bonussekundene er selve nøkkelen i Edvalds tittelforsvar. Sky-rytteren fikk fire av dem for tredjeplassen sin, og er kun tre sekunder bak Sven Tuft (Garmin-Transitions) sammenlagt. Ettersom rittet avsluttes med en tempoetappe, ser det meget lyst ut for nordmannens del i sammendraget.

- Det er en flott posisjon å inneha. Jeg er med helt der oppe, men slipper likevel å forsvare ledertrøya, forteller Boasson Hagen fornøyd.

Torsdag var det i stor grad Sky og Garmin som delte ansvaret da dagens brudd ble hentet inn. Fredag venter en tøffere etappe for rytterne. Den inneholder både tøffe bakker og innlagte brosteinspartier.

- Det blir en tøff dag i morgen (fredag, vår anm.) med noen tøffe bakker. Jeg føler meg i godt slag om dagen og håper det fortsetter slik, avslutter Boasson Hagen.

Les procycling.nos dekning av Eneco tour:
Prolog:Nesten for Boasson Hagen
1. etappe:Edvald stivnet på oppløpet og - Tappert av Boasson
2. etappe: Greipel parkerte Boasson

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.