RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En fantastisk sesong

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen avsluttet en utrolig sesong med å knuse all motstand på lørdagens verdenscupfinale i Falun. - Det har vært en helt fantastisk sesong, sier skidronningen.

Marit Bjørgen hadde allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen med suveren margin før dagens doble jaktstart. Sprintcupen var også i boks, og i dag sikret trønderjenta seg seier distansecupen også.

- Ja, endelig vant jeg distansecupen. Det var et stort mål for meg, da jeg så jeg hadde sjansen til det etter VM, sier en lykkelig Marit Bjørgen til SVT.

Overlegen
På jaktstarten i Falun var det aldri noen tvil om at den norske skidronningen ville sikre seg sesongens 10. verdenscupseier. Marit Bjørgen la seg sammen med Hilde Gjermundshaug Pedersen i ryggen på finske Virpi Kuitunen, som satte opp voldsom fart ut fra start.

Da løperne kom inn til skibytte etter at den klassiske delen var unnagjort, hadde trioen et forsprang på 14 sekunder.

På fristilsdelen slo Marit Bjørgen knock out på rivalene. Hun distanserte Hilde GP og Kuitunen ut fra vending, og kontrollerte inn til seier. Til slutt var hun 12,3 sekunder før Katarina Neumannova i mål. Julia Tschepalova spurtet inn til bronse.

Ferie
Hilde Gjermundshaug Pedersen falt litt av på skøytedelen, og ble til slutt nummer seks.

- Det gikk veldig fort fra begynnelsen. Jeg visste at Virpi Kuitunen ville åpne hardt, og taktikken min var å ligge bak henne på åpningsrunden, sier Bjørgen.

- Jeg hørte at vi hadde 14 sekunder etter skibytte. Da var det bare å tråkke til, og det fungerte jo veldig bra. Jeg tok det litt roligere på slutten.

Nå skal Marit Bjørgen endelig slappe litt av. Det kan hun gjøre med god samvittighet etter en en sesong som har gått over all forventning. Bjørgen, som fyller 25 år på mandag, har vunnet 10 av 16 verdenscuprenn denne sesongen, i tillegg til tre gull, ett sølv og en bronse i VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere