RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En fordel for de norske spurterne

TIL START: Thor Hushovd ombestemte seg og stiller likevel til start i den italienske klassikeren Milan - San Remo.
TIL START: Thor Hushovd ombestemte seg og stiller likevel til start i den italienske klassikeren Milan - San Remo. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fem nordmenn stiller til start i sesongens første klassiker-monument.

Søndag står klassiker-monumentet Milan - San Remo for tur. Sykkelrittet er det lengste av alle profesjonelle endagsritt og årets utgave er 299 kilometer langt. Siden oppstarten i 1907 har rittet blitt syklet 104 ganger.

- Løypa er justert flere ganger, og den offisielle versjonen ble klart først denne uka, på grunn av vanskelige værforhold og jordras. Opprinnelig skulle årets være et av de tøffeste på lenge, med flere stigninger, men er nå blitt mer lik den klassiske utgaven. Det er helt klart en fordel for de norske spurterne, sier Eurosport-kommentator Arild Eriksen i en pressemelding.

- Flere muligheter
Det har aldri blitt norsk seier i et klassiker-monument, men Eriksen forteller at det er flere gode muligheter i årets ritt.

- Knut Knudsen og Thor Hushovd (to ganger) har spurtet inn til tredjeplass i denne klassikeren. Norge har fortsatt til gode å vinne et monument, men i år har vi flere muligheter i både Hushovd, Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug, sier Eriksen.

Hushovd ombestemte seg
Tidligere i uken ble det klart at Thor Hushovd hadde ombestemt seg og stiller til start. BMC-rytteren hadde ikke planer om å kjøre søndagens vårklassiker, men ombestemte seg etter at den mye omtalte Pompeiana-bakken likevel ikke kom på programmet.

Det er fem norske ryttere med i årets ritt: Lars Petter Nordhaug (Belkin), Thor Hushovd (BMC), Alexander Kristoff (Katusha), Edvald Boasson Hagen (Sky) og Gabriel Rasch (Sky).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere