*Nettavisen* Sport.

- En forferdelig følelse

Foto: Scanpix/ Svein Ove Ekornesvåg

Sten Grytebust var langt nede etter tabben som sendte AaFK ut av cupen.

05.07.12 22:20

SANDEFJORD - AALESUND 2-1 (Etter ekstraomganger):

Det så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse i fjerderundekampen mellom Sandefjord og Aalesund torsdag.

Rett før slutten av den første ekstraomgangen på stillingen 1-1, skjedde imidlertid det som trolig gir Sten Grytebust en dårlig nattesøvn.

Keeperen fikk en sprettende ball mot seg og skulle bare spille den videre til en av sine forsvarsspillere. AaFK-keeperen misset totalt på pasningen, og Eirik André Lamøy kunne enkelt sette inn 2-1 i åpent mål.

Dermed er den regjerende cupmesteren Aalesund ute av cupen før kvartfinalene sparkes i gang. Surt for Grytebust, som reddet AaFK ved flere anledninger i ordinær tid.

- Det sier seg vel selv hvordan dette føles for meg. Helt forferdelig, sier Grytebust til Sunnmørsposten.

- Jeg tror det var et langt gjennomspill jeg skulle klarere, men da ballen nærmet seg ble jeg plutselig i tvil om hva jeg skulle gjøre. Skulle jeg sentre eller bare klarere ballen ut i sikkerhet? Det endte med en mellomting og resultatet ble som det gjorde, forklarte han.

Jevnspilt
Det var gjestene fra Ålesund som startet kampen klart best og etter ni minutter fikk Kjetil Rekdals menn en gyllen mulighet til å ta ledelsen, men verken Tremaine Stewart eller Demar Phillips klarte å overliste en god Iven Austbø.

Da en drøy halvtime var spilt, slo Jo Nymo Matland en corner inn i feltet Sandefjord-feltet. Vertene fikk ikke klarert ballen og dermed kunne Jason Morrison banke ballen i mål til en fortjent ledelse for Aalesund.

Kjetil Rekdal er nok ikke fornøyd med det som skjedde rett etter at laget hans tok ledelsen. Bare minuttet senere ble tidligere RBK-spiller Jo Sondre Aas lagt i bakken av Sten Grytebust, og Espen Berntsen pekte på straffemerket.

Fra elleve meter sendte Panajotis Dimitriadis Grytebust i feil hjørnet og utlignet for Sandefjord.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Kjetil Rekdal mente at det aldri i verden burde vært dømt straffe for Sandefjord.

- Straffen er en vits. Sten (Grytebust) er ikke i nærheten av å være i nærheten av Jo Sondre Aas engang. Han er omtrent en meter unna spilleren, men likevel blåser dommeren straffe. Det sier seg vel selv at det er feil, sier Rekdal.

Hødd til kvarfinale
Sandefjord var mer med i den andre omgangen og hadde noen gigantiske sjanser til å avgjøre kampen før 90 minutter var spilt, men da Cato Hansen ikke fikk ballen i nettet alene med Grytebust, måtte det ekstraomganger til.

I den første ekstraomgangen fikk Eirik André Lamøy en enkel jobb med å sende Sandefjord videre da Grytebust feilet.

I den andre cupkampen som ble spilt torsdag, ble Asker sendt hjem med 0-7 i sekken på Høddvoll.

Vegard Heltne, Christian Mork og Espen Standal scoret hvert sitt mål, mens Pål André Helland og Erik Sandal satte inn to hver for Hødd.

Det betyr at adeccoligalagene Sandefjord og Hødd er klare for kvartinfale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.