RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

- En framtidig proff

Sist oppdatert:
Les hva utlendingene mener om Christer Rake og Ringerike Grand Prix.

12 utenlandske lag og totalt 168 ryttere har mål krefter under Ringerike Grand Prix i uka som var. Procycling.no har snakket med noen av de mest sentrale aktørene i etterkant.

Les også: Alt om Ringerike GP

Målet var å få en ærlig vurdering om hvor godt rittet fungerte, og høre deres syn Christer Rake og hans fremtidsutsikter.

Først ut er mannen som beholdt ledetrøya fram slutten av etappe nummer fire: Alexander Wetterhall (Sveriges landslag):

- Hvilket hovedinntrykk satt du igjen med Team Joker Bianchi etter rittet?

- Jo, de lyktes da å vinne trøya til slutt. Det var virkelig sterkt av Christer Rake og laget rundt ham. Joker-laget har ikke kjørt like godt under de andre rittene vi har kjørt mot dem i år, men på hjemmebane var de «taggade til tänderna»: Imponerende, sier Wetterhall til procycling.no.

Fikk det mot slutten
- Du tok selv ledertrøya etter dag én og beholdt den fram til etappe nummer fire, hvor godt fornøyd er du med egen innsats?

- Jeg komme jo direkte fra FBD Insurance RáS, som er et stort etapperitt på Irland (åttedagers, vår anmerkning). Der lyktes jeg i å vinne sammenlagt etter at laget la ned en solid innsats for meg. Derfor var jeg ikke kjempepigg de siste to-tre etappene, men jeg veldig fornøyd med både etappeseieren og de tre dagene i gul trøye.

- Det er ikke enkelt å beholde ledertrøya fra første dag og forsvare den gjennom hele rittet, bemerker svensken.

Opprinnelig var det også klatrepoeng han var ute etter da han angrep før klatringen mot Kikut onsdag, men så åpnet plutselig muligheten til å kjøre alene over mål i Geilo sentrum.

Ris og ros fra Sverige
- Hvordan vurderer du Christer Rake som rytter?

- Han har sikkert all grunn til å håpe på å bli sykkelproff, men det henger nok både på kommende resultater og hvilke kontakter man har. Jeg tror han har gode forutsetninger til å komme seg ut, ettersom han fremdeles er ung, svarer Wetterhall.

- Hva synes du om rittet?

- Det er et fint ritt og det er gode lag med. Jeg synes dog at det var med litt for mange lag og at det var vesentlige forskjeller på kapasiteten til rytterne i feltet.

- Hva tror du om planene til arrangere Tour of Norway neste sesong?

- Ringerike GP er i seg selv en fin konkurranse med harde etapper. Jeg synes kanskje det unødvendig trangt på den siste etappen i Hønefoss. Det er vanskelig å holde seg på sykkelen med så mange ryttere på de veiene. Det hadde virkelig vært morsomt om noen hadde klart å lage et nytt 2.1-ritt i Norden, avslutter Wetterhall.

Designa Køkken: - Vi savner Norge!
Neste mann ut er Michael Blaudzun. Mannen som har overtatt sportsdirektørrollen i danske Team Designa Køkken etter Christian Andersen.

- Hvordan trivdes du og Team Designa Køkken i årets Ringerike Grand Prix?

- For meg personlig opplevde jeg Ringerike for første gang som sportsdirektør. Jeg har kun rosende å si om arrangementet. Det har vært en meget velorganisert og positiv opplevelse. Det hjalp nok på med det gode været. Vi har nettopp ankommet Danmark nå, og det regner allerede. Vi savner Norge, forteller Blaudzun til procycling.no.

Les også: I Edvalds fotspor

- Reagerte du på at det var med for mange lag og kvaliteten på rytterne var noe ujevn?

- Jeg var nok også overrasket over at det var så mange lag med, men det er mye morsommere å sykle et ritt med 170 mann enn et ritt med litt over 100. I Danmark har vi litt problemer med å få nok ryttere til start, så jeg synes det var en positiv opplevelse. Det kan være at feltet kan skaleres ned noe, men jeg tror det er enda morsommere for publikum når det er med så mange ryttere. Vi synes det var «deilig» å se så mange mennesker, forteller han.

Vinner man i en alder av 23, så...
- Hva tror du om framtidsutsiktene til Christer Rake?

- Jeg kjenner ikke så godt til ham som rytter. Det er første gang jeg ser ham i Ringerike Grand Prix. Sånn jeg ser det, viser man hva som bor i en ved å vinne et slikt ritt. Man viser at man holder nivået til andre utenlandske ryttere, og det er selvsagt en viktig faktor om du vil videre på et større lag. Jeg kjenner ikke til Christer Rakes tempoeegenskaper, men hvis du begynner å vinne sykkelløp allerede som 23-åring, så har du en fremtid som proff. Og Joker Bianchi har gjort det flere ganger tidligere.

- Christer Rake sto imot presset søndag, og det var en vanskelig etappe å håndtere på hjemmebane. Men laget hans jobbet godt for ham. Jeg ser absolutt en fremtid i utlandet for en slik rytter.

- Snappet du opp planene rundt Tour of Norway mens du var her oppe?

- Det gjorde jeg. Og jeg synes det høres interessant ut. Jeg synes absolutt at Norge egner seg til et slik arrangement, men så mye godt terreng å sykle i. De har i hvert fall alle muligheter til å arrangere et slikt ritt, og det er fin måte å ta sykkelsporten et skritt videre på. Det er mye arbeid som skal til, men jeg gleder meg til å se hvordan det blir. Danmark rundt i august er et av våre høydepunkter hver sesong. Jeg tror et slikt tiltak vil være populært i Norge, også.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere