RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En fryd å se på Liverpool

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Nå tør Liverpool-fansen å snakke om gull.

Det å være trofast Liverpool-supporter har ikke vært noen dans på roser de siste årene. Til tross for flere oppturer i cupsammenheng, har ikke rødtrøyene gått til topps i serien siden 1990.

Denne sesongen har den tradisjonsrike klubben imidlertid fått en knallstart i den hjemlige serien. Laget er ubeseiret etter de åtte første kampene og har bare Chelsea foran seg på tabellen.

Den gode sesonginnledningen gir grunn til optimisme. Formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, innrømmer at troen på suksess nå er større enn på lenge.

- Troen på suksess er absolutt større. Laget har hatt sin beste start i Premier League noensinne. De ligger på tabelltopp sammen med Chelsea og det er vanskelig å forvente mer enn det, sier Møller til Nettavisen.

Og han fortsetter:

- Laget går for å score mål og virker mer sultne enn tidligere. Det er mye mer bevegelse og de bruker bredden. Det er en fryd å se på Liverpool, mye mer morsomt enn på lenge, sier han.

Er du like god som Benitez? Prøv Managerleague

- En vinnerkultur
Møller mener at klubbens spanske manager, Rafael Benitez, skal ha mye av æren for at Liverpool nå fremstår som en seriøs utfordrer til ligagullet.

- Benitez har lyktes med å få på plass en vinnerkultur i klubben og laget gir ikke opp før dommeren har blåst for full tid. Hele fem kamper denne sesongen har motstanderen scoret først og Liverpool slått tilbake, sier Møller.

Liverpool har gjort det til vane å avgjøre kamper på tampen så langt i høst. I de to siste ligakampene, mot Manchester City og Wigan, har laget avgjort i sluttminuttene.

- De har scoret seiersmålet helt på tampen tre ganger nå. Jeg har ofte irritert meg over at det har vært de andre storlagene som alltid avgjorde mot slutten, men nå er det vi som gjør det, sier formannen.

Han mener at dette er en klar forbedring fra tidligere år.

- Når jeg ser tilbake, så har det ofte vært slik at Liverpool har ledet 1-0, for så å slippe inn et utligningsmål mot slutten av kampene. Nå ser det imidlertid ut til at laget har forstått at du ikke kan vinne serien ved å spille uavgjort borte mot svakere lag, sier han.

- Denne holdningen har gitt resultater og vi er inne i en positiv spiral. Spillerne ser at det nytter og dette gir selvtillit, og de klarer å mobilisere ekstra krefter. Seieren mot Wigan var ikke tilfeldig, laget oste av overskudd. Det er god grunn til optimisme. Vi har gjort store fremskritt denne sesongen og dermed blir forventningene også større, sier Møller.

- Utsatt for skader
Møller tror likevel at det kan oppstå problemer for Liverpool, om de får for mange nøkkelspillere skadet.

- Spillerstallen er ikke så solid som hos de andre rivalene og derfor kan skader på nøkkelspillere slå negativt ut. Men nå ser vi jo at en spiller som Dirk Kuyt tar jobben når Fernando Torres er borte, og scorer to mål. Så langt har ikke skadene hatt avgjørende betydning, sier han.

Klubben disponerer imidlertid en stadig sterkere og bredere tropp. Dette er noe Møller ser på som en hovedgrunn til at Liverpool nå fremstår som et reelt topplag.

- Tidligere har vi hatt store problemer med kompakte forsvar, men denne sesongen har vi hatt mye mer kreativitet og bevegelse. Ryan Babel og Yossi Benayoun er driblesterke reserver som kan komme inn å snu kamper.

Møller innrømmer at en bred tropp, med mange forskjellige spillertyper, gjør kampdagen litt mindre frustrerende for supporterne.

- Jeg har ofte revet meg i håret over at altfor mange har bare stått og sett på spilleren med ballen når vi trenger å skape noe framover, men nå er det som sagt mye mer bevegelse og flere som scorer mål, sier Møller.

Foran viktig uke
Søndag er det duket for et skikkelig storoppgjør. Liverpool reiser til London for å møte serieleder Chelsea på Stamford Bridge. Møller er sterk i troen foran den viktige kampen.

- Jeg har faktisk aldri vært så optimistisk foran en Chelsea-kamp som nå. Jeg tror Liverpool går for å vinne kampen og ikke bare satser på 0-0. Det er nok en del tilfeldigheter som blir avgjørende, sier han.

Han tror seieren mot Manchester United tidligere i høst, er et bevis på at rødtrøyene kan ta poeng mot de aller beste.

- Det at vi slo United har absolutt gitt selvtillit og det gjør at vi kan spille for å vinne også mot rivalene.

Før den tid skal Liverpool imidlertid ut i en vanskelig bortekamp i Mesterligaen. Onsdag barker de sammen med spanske Atlético Madrid. Vinner Liverpool den kampen, tar de et langt steg mot å kvalifisere seg til turneringens neste runde.

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere