*Nettavisen* Sport.

- En gigantisk nedtur

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Nå er håpet syltynt for Start.

05.11.11 21:11

FREDRIKSTAD - START 1-1:

Start har hatt en tung sesong i Tippeligaen. Sørlendingene har slitt i bunnen av tabellen i store deler av 2011.

Lørdag så det lenge ut til at sørlendingene måtte ta den lange veien ned i 1. divisjon, men på tampen sikret Øyvind Gausdal nytt håp.

Spissveteranen satte inn 1-1 for de gulkledte helt på tampen av oppgjøret i plankebyen og sørget med det for at plassen i teorien kan reddes.

- Gigantisk nedtur
Etter 28 kamper - to serierunder gjenstår - ligger Start seks poeng bak Sogndal på plassen foran. Dermed må Start vinne og Sogndal tape i de to siste kampene.

Gutta fra saftbygda har imidlertid også bedre målforskjell enn Start, og slik sett er håpet fortsatt meget tynt for Kristiansand-laget.

- Vi får som fortjent i dag og dette er en gigantisk nedtur. Slik sesongen har artet seg må spillerne se på seg selv. Det har ikke vært god nok innsats, sier Stars Espen Hoff til TV 2.

- Jeg har i utgangspunktet lang kontrakt med Start, og hvis klubben ønsker det samme som meg, blir jeg med ned om det blir nedrykk, sier han videre.

Start-trener Mons Ivar Mjelde nektet å gi opp håpet etter 1-1-kampen i Fredrikstad, men skjønner at det blir tungt.

- Supporterne og alle fortjener at vi avslutter sesongen på ordentlig måte. I dag er det mye bra, men det siste mangler, sier treneren.

Verst mulig start
Det startet også på verst tenkelig måte for Kristiansand-lagt på Fredrikstad stadion. Allerede etter ett minutts spill tok vertene nemlig ledelsen.

Et utspill fra keeper Jon Masalin ble fillet fra Etzaz Hussain til Tarik Elyounoussi. Sistnevnte spilte James Keene igjennom og engelskmannen hamret ballen i mål fra rundt 16 meter.

Hjemmelaget skapte også et par gode muligheter etter den kjappe scoringen, men i det 26. minutt skulle det hele bli en smule verre for FFK.

Hussain i dusjen
Etzaz Hussain fikk direkte rødt kort av dommer Tom Henning Øvrebø, etter en tøff takling på en Start-spiller. Det kunne se ut som Hussain gikk in med knottene først.

Etter utvisningen ble stemningen svært hissig i plankebyen, men ingen av lagene brukte tenningen til noe positivt og til pause sto det fortsatt 1-0.

Andre omgang startet også uten det helt store å juble for, men Start var én mann mer på banen og jaktet selvfølgelig på en scoring og nytt håp om å redde plassen.

Etter 68 minutter kom Espen Hoff til en god sjanse, men skuddet til den tidligere Lyn-spilleren, fra skrått hold, ble stoppet av Masalin som ga til corner.

Redningen kom først i det 89. minutt. Ole Martin Årst headet et innlegg fra kanten mot mål, men avslutningen ble blokkert. Returen satte Øyvind Gausdal i mål, etter litt klabb og babb.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.