RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En gjeng med søppel

Sist oppdatert:
Etter slagene i Drammen skjelte John Carew ut medspillerne via tekstmeldinger til Henning Berg. Landslagskapteinen følte seg også truet. Les Carews SMS-meldinger.

NRK har lest Henning Bergs biografi som kommer ut lørdag. Boken er skrevet sammen med journalist Joachim Førsund.

En del av boken er viet Henning Bergs rolle etter slåsskampen mellom John Carew og John Arne Riise i spillerbussen etter en trening i Drammen for et år siden.

- Søppel
Ifølge NRK ønsket landslagskaptein Henning Berg å løse konflikten før Carew reiste til Roma. Carew reiste likevel til Italia, og det tok hele seks uker før Carew svarte på henvendelsene fra Berg og landslagssjef Nils Johan Semb.

Og da han først svarte, var det på en SMS der han raste mot medspillernes uttalelser i media:

«Det er siste gang du snakker om meg i avisa. Du, dere, hele landslaget er en gjeng med søppel. Og ikke innbill deg at jeg bryr meg om hva dere gjengen med amatører synes om meg. Du må tro du er noe, at du er viktig - på det nivået har du aldri vært engang. Du vet ikke hva det er! Du er en forbanna amatør som ikke vet hva du snakker om. Tulling!»

- En gjeng amatører
Ifølge NRK svarte Berg at det hadde ville vært lettere for Carew om han hadde tatt telefonen en av gangene Semb ringte ham.

Til det svarte Carew:

«Lettere for meg? Hva er det egentlig lille deg, lille Nils og alle de andre amatørene tror dere betyr for meg? Jeg gir jo fullstendig blaffen i dere. Og en advarsel: Pass deg, du leker med ild!»

I boken skriver Berg at han følte meldingene som en trussel.

Reagerer på avsløringene
John Carews agent Per A. Flod har følgende å si om Henning Bergs avsløringer:

- Jeg synes ikke noe om at det røres i et vann som for lengst har lagt seg stille. Det tjener ikke noe fornuftig å ta opp noe som de involverte og berørte har lagt bak seg, sier Flod til TV 2-sporten.

Han forklarer Carews reaksjon med at Besiktas-spilleren ble provosert av uttalelser Berg kom med i media.

- Dette kom som en reaksjon på et nokså kraftig skyts som Henning Berg rettet mot John i VG, sier han.

Var full
John Carews SMS-melding til Henning Berg er ikke de eneste heftige avsløringene han kommer med i sin nye biografi. Blant annet legger han alle kortene på bordet i forbindelse med nattklubbskandalen i Frankrike-VM for seks år siden.

Henning Berg innrømmer at han og Erik Mykland var fulle under mesterskapet, og at han bevisst lurte daværende landslagssjef Egil "Drillo" Olsen.

Slagene i Drammen
De mye omtalte «slagene i Drammen» fant sted i oktober i fjor. Før vennskampskampen mot Portugal, slo Carew til John Arne Riise i spillerbussen. Riise pådro seg en hevelse i ansiktet etter Carews slag. De norske stjernespillerene kranglet også på treningen. Blant annet spyttet Riise foran Carew, noe som ble fanget opp av TV 2s kameraer.

Carew nektet å spille mer for det norske landslaget under Nils Johan Semb etter behandlingen han fikk etter de berømte «slagene i Drammen» ifjor. Besiktas-stjernen følte seg urettferdig behandlet.

Men etter at Åge Hareide overtok som ny landslagssjef i januar, gjorde Carew comeback med flagget på brystet. Riise og Carew la ballen død etter at Carew var ute i kulden i seks og en halv måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere