RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- En gledens dag

Petter Northug får seks ekstra lagkamerater i neste VM.

Fra neste VM kan Norge stille med 41 deltakere. Det er ni flere enn under VM i Holmenkollen i år.

Under VM i nordiske grener i Val di Fiemme 2013 kan Norge stille med inntil 41 deltakere mot det som til nå har vært 32 deltakere fordelt på herre- og kvinnehopp, kombinert og langrenn for menn og kvinner.

Ettersom Norge kjemper i verdenstoppen i alle grenene, har det lagt sterke føringer på hvor mange deltakere vi kan ha i kombinert, hopp og langrenn i verdensmesterskap.

I framtiden blir det en endring hvor det blir innført en kvote per gren – ikke for hele troppen samlet.

- En gledens dag for oss i langrenn. Utrolig bra at dette gikk i orden, sier langrennssjef Åge Skinstad, som i 2013 dermed kan ta med inntil seks flere langrennsløpere enn han kunne i år.

Sverige mister fordelen
Den nye ordningen betyr at hver nasjon nå får en kvote på inntil 12 kvinner og 12 menn i langrenn, fem kvinner og seks menn i hopp, samt seks kombinertløpere.

Dette gir et maksimalt tak på 41 utøvere for de landene som fyller opp kvotene.

Dette vil revolusjonere uttakene til både Norge, Østerrike og Tyskland. Mens det for Sverige og delvis Russland vil gjøre det vanskeligere.

Med dagens system kunne de, som sterke langrennsnasjoner, i prinsippet stilt med 24 langrennsløpere under VM i Holmenkollen, fordi de har syltynne tropper i både kombinert og hopp.

- Rettferdig
Norge, Østerrike og Tyskland, som er relativt gode i alle grenene, måtte fordele de 32 utøverne på de ulike grenene, noe som gikk ut over flere medaljekandidater i langrenn.

På femmila stilte Norge blant annet med en sprinter til start.

- Denne regelendringen er veldig rettferdig. Endringen betyr spesielt mye for Norge som deltar i alle øvelser og disipliner, sier skipresident Sverre K. Seeberg i en kommentar til Skiforbundet.

Han er også visepresident i FIS og har jobbet aktivt for å få til endringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere