*Nettavisen* Sport.

- En helt annen kamp

Finske Allianssi hadde neppe overlevd i eliteserien. Søndag møter Brann Bodø/Glimt, og Mons Ivar Mjelde vet at oppgjøret på Aspmyra blir langt tøffere.

12.08.05 10:22

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Brann rundspilte finske Allianssi i 2 x 45 minutter i går kveld.

Rødtrøyene produserte 14 opplagte målsjanser og misbrukte to straffespark. Likevel måtte Brann gå målløse av banen.

Allianssi var milevis unna nivået på klubbene i eliteserien, og kan i beste fall sammelignes med en middelshavfarer i norsk 1. divisjon.

Den oppfatningen deler Mons Ivar Mjelde.

- Allianssi holdt ikke nivået til klubbene i eliteserien. Det gikk alt for kjapt for dem. De hadde en god keeper, og en god midtstopper, og kanskje noen av spillerne holdt greit nivå individuelt, men det var et lag vi absolutt burde slått, oppsummerer Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Bedre nivå i eliteserien
Brann-treneren mener nivået i eliteserien er adskillig bedre enn den finske toppserien.

- Norske klubber ligger nok flere skritt foran de finske klubbene. Både når det gjelder taktiske valg, og kjapphet i pasningsspillet, mener Mjelde.

Søndag møter Brann dumpekandidat Bodø/Glimt. Mjelde innrømmer at det målløse oppgjøret mot Allianssi ikke var en ideell oppladning.

- Vi får en helt annen type motstander i Bodø/Glimt. Vi kommer neppe til å produsere 14 opplagte målsjanser mot dem, sier Branns trener.

- Blir tøft
Brann-backen Erlend Hanstveit er enig.

- Det blir en tøff kamp mot Glimt. De er vanskelige å slå på Aspmyra. Vi har slitt litt i det siste, men jeg håper selvsagt at vi kan klare å ta seieren.

Mjelde prøver å ta med seg det lille positive fra oppgjøret mot Allianssi til møtet mot Glimt.

- Tross alt leverte vi godt angrepsspill. Men det vil seg liksom ikke for oss for tiden. Men vi har ikke gitt opp håpet om en toppfire-plassering, og skal vi nå den målsetningen skal vi ha tre poeng mot Glimt, advarer Branns trener foran møtet mot eliteseriens dårligst plasserte lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag