RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En helt forferdelig filming

Foto: Scanpix/Trond Reidar Teigen
Sist oppdatert:
Strømsgodset og Muhamed Keita kom ned på jorda igjen mot Odd. Men Ronny Deila lover drammenserne flere poeng.

ODD - STRØMSGODSET 2-1

SKIEN (Nettavisen): Med seier over Odd Grenland i Skien ville Strømsgodset ta et langt sted mot seriegullet i Tippeligaen, etter Moldes 1-2-tap for Viking på lørdag.

Slik gikk det ikke.

I en kamp som inneholdt tøffe dueller og mange tvilsomme situasjoner, led drammenserne til slutt samme skjebne som Molde med et 1-2-tap mot antatt svakere motstand.

Og på en kald julidag i Telemark, steg temperaturen på banen flere hakk etter en halvtimes spill. Da ble Strømsgodsets Muhamed Keita spilt gjennom på Odds høyreside, og 21-åringen forserte inn i straffefeltet. Inn kom Steffen Hagen stormende, og Keita falt dramatisk i bakken – uten at det var kontakt mellom spillerne.

- Fikk blikket av Deila
- Jeg filmet, helt enkelt og greit, svarer Keita til Nettavisen, på spørsmål om hva som egentlig skjedde.

- Hvorfor?

- Jeg tror han skal treffe meg, men det gjør han ikke. Om jeg fortsetter å løpe, treffer han meg garantert, men jeg filmer. Det var en elendig filming. En helt forferdelig filming, sier kantspilleren.

Han forteller at det ikke var noen voldsomme reaksjoner fra trener Ronny Deila etter den lite overbevisende skuespillerprestasjonen.

- Jeg fikk bare det blikket fra ham, så jeg skjønte at det ikke bør gjenta seg. Men dette er første gang jeg filmer, sier Keita.

- Soleklar straffe
Etter kampen var drammensernes trener langt mer opptatt av å skryte av sitt eget lag, på tross av 2-1-tapet – samt en situasjonen helt på tampen av kampen.

I Strømsgodsets iherdige jakt etter en utligning, ble ballen nemlig spilt opp mot innbytter Peter Kovacs et snaut kvarter før full tid. Ungareren headet tilbake mot Godset-spillerne inne i feltet, men ballen traff armen til Morten Fevang, og Odd fikk klarert.

En soleklar straffe, mener Godset-treneren.

- Det går ikke an å ikke dømme på den, sier Deila etter kampslutt.

- Jeg pleier ikke å snakke om sånt etter kampene, men denne er helt avgjørende for kampen. Vi har to spillere som bare ligger og venter på å banke ballen inn i målet, fortsetter han.

- Rettferdig
Morten Fevang er til dels enig med Godsets trener.

- Jeg var borti med hånda, selvfølgelig. Men det er ikke bevisst.

- Du mener at det ikke er straffe?

- Det kommer an på hvem som er bak. Om det ikke ligger noen bak, er det ikke noen målsjanse i det hele tatt.

- Ifølge Deila har Godset to spillere inne i feltet som venter på ballen?

- Da er det straffe. Men det var situasjoner den andre veien som kanskje var like tvilsomme, så det er kanskje rettferdig at det ikke ble dømt, svarer Odd-kapteinen.

Roser Godset-spillerne
Etter en jevnspilt førsteomgang i Skien – der Odd tok ledelsen etter et flott volleytreff av Torgeir Børven før et vakkert Godset-angrep, der Adama Diomande var sist på ballen, sørget for utligning – tok gjestene over i andre omgang.

Men først etter at Alexander Aas hadde gitt sin tidligere klubb en 2-1-ledelse ved et selvmål.

– Det er surt. Jeg kolliderer med en medspiller, det er ikke noe frispark. Men egentlig har vi full kontroll på situasjonen, sier Aas til Nettavisen etter kampen.

På tross av at det ikke ble flere scoringer, roser Ronny Deila sine gutter for gjennomføringen av kampen.

– Vi hadde fortjent poeng i dag, vi styrer kampen. Men med prestasjoner som i dag kommer vi til å ta mange poeng fremover. Om vi kan gjenskape disse prestasjonene mot Fredrikstad neste helg, slår vi dem, lover Strømsgodset-treneren, som vet at hans lag kommer til å toppe tabellen også etter den kampen – med fire poengs forsprang ned til Molde på andreplass.

Odd på sin side tok seg vekk fra kvalikplassen med dagens trepoenger, og på tolvteplass – to poeng foran Lillestrøm og Sandnes Ulf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere