RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Janerik Henriksson (Scanpix)

- En helt rå alpinist

Sist oppdatert:
VM-sensasjon Nina Løseth (17) skrytes opp i skyene av lagvenninne Karina Birkelund.

Fredag ble en aldri så liten jubelkveld for norsk kvinnealpint. Etter lengre tid med motgang, kjørte 17 år gamle Nina Løseth fra Ålesund inn til en sterk 10. plass under VM i slalåm i Åre.

I skyggen av medaljemagnet Anja Pärson, ja vel, men like fullt mer enn nok til å blåse friskt liv inn i norsk kvinnealpin.

- En entertainer
Lagvenninne Karina Birkelund sparer ikke på kruttet når hun skal beskrive Norges nye slalåmhåp.

- Hun er av typen som det er veldig underholdende å se på mens hun kjører. Hun rir på en medgangsbølge og gir alt hele tiden, sier Birkelund til Nettavisen.

Tross sin unge alder, er nemlig ikke Ålesund-jenten noen nybegynner i alpinsirkuset.

- Selv om hun bare er 17, er hun allerede utrolig voksen som utøver. Hun innehar allerede lassevis med rutine, bekrefter Birkelund, som trekker frem farens coaching som en av nøklene til suksess.

- De er flere søstre som pusher hverandre noe helt vanvittig - hele tiden. Nina og Lene driver samme sport, og er attpåtil av samme kjønn. Samtidig har de en far som har drevet dem fremover helt siden de var bitte små, sier Birkelund.

- Når så langt hun selv vil
Nå tror hun kun Nina Løseth selv setter begrensninger for hvor langt hun kan nå.

- Hun kan nå veldig, veldig langt. Så lenge hun holder seg skadefri, sier Birkelund, som prater av egen dyrebar erfaring. Lysekloster-jenten pleier fortsatt sitt nyopererte kne, og kaster tidligst krykkene om fire uker.

- Jeg må innrømme at det klør i beina når jeg ser at de andre gjør det så utrolig bra på TV, innrømmer hun, før hun fortsetter å rose Norges nye ungtalent.

- Nina er en artig og utadvent type som snakker rett fra «levra». Hun kan fort bli en av landets nye kjæledegger, spår Birkelund.

Innsatsen i VM-debuten var det i hvert fall ingenting å si på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere