RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En herlig følelse

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Frisk Asker jublet hemningsløst for seriegullet, men det bli ingen fest til de sene timer i Asker i natt.

Comet ga askerbøringene kamp til døra, mens både Vålerenga og Sparta vant sine kamper. Dermed måtte Frisk Asker ta poeng hjemme mot Comet. Og på hjemmebane sviktet Sune Bergmans menn ikke, og vant 5-4 etter en tett og jevn hockeykamp foran et svært entusiastisk publikum.

- Det føles helt herlig, sier trener Sune Bergman til Nettavisen rett etter kampen. Han mener gullet betyr mye.

- Dette er viktig for klubben, apparatet rundt oss og alle tilhengerne, sier han.

Møter Furuset i kvartfinalen - LES MER HER.

Ikke det beste
Mats Zuccarello Aasen har vært en av nøkkelspillerne hos årets seriemestere. 21-åringen er også den eneste norske spilleren i eliteserien som hevder seg i poengligaen (Kun lagkompisene Chris og Cameron Abbott ligger foran). Nå vil mange ha en bit av Norges nye hockeystjerne, men selv er seriemesteren nøktern.

- Det er selvsagt deilig å vinne. Kampen var ikke den beste vi har spilt, men det viktigste er at vi vinner til slutt, sier Aasen til Nettavisen.

Fokus på kvarten
Men de som trodde Asker-spillerne hadde planer om å gjøre byen utrygg ut over natten, må tenke om igjen.

- Det blir en relativt rolig feiring, forteller Aasen forsiktig.

- Vi spiller kvartfinale om norgesmesterskapet mot Furuset allerede på søndag, understreker han.

Valgte naboen
Frisk Asker kunne, som seriemester, velge hvilket av Lillehammer og Furuset de ville møte i kvartfinalen. Til tross for seks seiere av seks mulige mot Lillehammer i grunnspillet, valgte Frisk Asker Furuset.

- Det er mange grunner til det. Selv om vi har slått Lillehammer har det vært veldig tette kamper, og ingen overbevisende kamper. Vi må også se på det økonomiske og praktiske. Til Lillehammer tar det tre timer å reise, mens vi slipper unna med en liten time til Furuset, forklarer trener Bergman til Nettavisen.

To kjappe
Frisk Asker kom best i gang, og Markus Eriksson ga hjemmelaget ledelsen i det ellevte minutt, og ledelsen holdt seg til midtveis inn i andre periode. Da utlignet Marius Odna for Comet.

Frisk Asker ville imidlertid ikke ha noen innblanding fra hissige haldensere på deres gullfest, og svarte kjapt med to scoringer. Først ved Robin Dahlstrøm og så ved Cameron Abbott, med kun sekunders mellomrom.

Comet svarte
Simen Saxrud ordnet redusering for Comet like før pause, men i sisteperioden gikk Frisk Asker aggressivt ut. Først puttet Rikard Fjeld inn 4-2, før Cameron Abbott fikk pucken like foran mål, han klarte å lirke den inn bak en utspilt Pål Grotnes i Comet-buret.

Da trodde alle seriegullet var sikret. Men Martin Thomas Arup ville ikke gjøre det for lett for hjemmelaget. Med to kjappe scoringer etter 49 og 51 minutter sørget han for ny spenning.

Nesten glipp
For på stillingen 5-4 kom resultatet fra Hamar OL-amfi inn. Vålerenga hadde gjort jobben mot Storhamar. Og i Sparta amfi ble Furuset overkjørt. To scoringer til fra Comet ville altså bety at gullet ville glippe for Frisk Asker.

Men askerbøringene holdt unna og forsvarte seg heroisk. Det talte nok heller ikke til deres fordel at Thomas Engebretsen fikk liten disiplinærstraff like etter reduseringen. Også Mikko Suvanto forsvant ut i to minutter for slashing da Comet hadde muligheten til utligning.

Ble presset
Dermed fikk Frisk Asker overtaket i sluttsekundene og var egentlig aldri truet. På søndag feiret de gullet for tidlig. I kveld kan de grønnkledte fra Asker slippe jubelen løs på ordentlig.

- Det var en trasig kamp. Vi kom oss aldri løs og ble presset, men vi vant, og det var det viktigste, oppsummerer trener Bergman.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere