RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En homofil hadde blitt godt mottatt i Godset

Foto: Marius Knutsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Homofili i fotball er en veldig viktig debatt, sier Strømsgodsets Peter Kovacs.

LILLESTRØM (Nettavisen): Fredag annonserte Norges Fotballforbund at det ønsker en undersøkelse rundt homofili i fotballen.

Forbundet ønsker å se nærmere på hvordan homofile og lesbiske opplever fotballaktiviteter i regi av NFF.

NFF ønsker derfor å snakke med spillere, enten de er åpne om legningen eller ikke. Både nåværende og tidligere spillere er av interesse.

- Vi håper at prosjektet skal gjøre det lettere å stå fram, sa Henrik Lunde i Norges Fotballforbund til Nettavisen fredag.

LES OGSÅ: - Vet om utøvere som ikke tør stå frem

- Viktig debatt
Bård Nylund i Landsforeningen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner ga uttrykk for at det var på høy tid med en slik undersøkelse.

- Vi vet om toppidrettsutøvere som ikke tør å stå fram, for de frykter at det enorme mediekjøret kommer til å overskygge prestasjoner, sa han.

Da Nettavisen fredag ettermiddag tok opp dette temaet med noen av Strømsgodsets spillere, var også de enige i at denne debatten er viktig.

- Ja, jeg mener det er en veldig viktig debatt å ta og det er fint at NFF tar tak i dette, sier veteranspiss Peter Kovacs til Nettavisen.

- Hundre prosent
33-åringen, som denne sesongen er tilbake i norsk fotball, sier han ville gitt full støtte om en lagkamerat hadde stått fram som homofil.

- Jeg ville støttet vedkommende hundre prosent. For meg er dette en helt naturlig ting og jeg har full aksept for det, sier Kovacs videre.

I dag har ingen aktive spillere stått fram som homofile i den norske Tippeligaen. Kovacs skjønner at det kan være vanskelig.

- Ja, jeg tror det er veldig vanskelig. Det er et vanskelig tema. Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn, sier den storvokste måljegeren.

- Blitt godtatt
Kovacs får støtte for sine synspunkter fra lagkamerat Mads Ryghseter. Han mener det i Godset ikke er noen ukultur i forhold til homofili.

- Det er bra, det. Det er veldig fint, sier Ryghseter da Nettavisen forteller ham om NFFs initiativ.

- Jeg vet ikke hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil innen fotballen, men jeg vet at på laget vårt så hadde det blitt godt mottatt.

Ryghseter trekker fram åpenhet som et viktig begrep i denne debatten.

- Jeg vet ikke hvordan det er i andre klubber, men i Godset er ikke dette noe problem. Det handler om å være åpen for det, sier han.

- Ikke tenkt på det
Godsets unge angrepstalent Bardh Shala forteller at homofili innen fotballen er et tema han ikke går rundt og tenker på til daglig.

- Nei, jeg vet ikke, det er noe jeg ikke har tenkt så mye på. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si utover det, sier 21-åringen til Nettavisen.

- Tror du det er vanskelig å stå fram som homofil?

- Som sagt så er ikke dette et tema jeg har tenkt så mye på. For meg er ikke dette noen problemstilling, sier Godset-spilleren.

Ønsker du å være med på NFFs undersøkelse? Her kan du lese mer om hvordan du kan bli med (ekstern side).

PS. Strømsgodset slo Hamarkameratene 3-1 i årets første treningskamp fredag. Peter Kovacs, Gustav Wikheim og Bardh Shala scoret målene for drammenslaget. Kristoffer Hagen hadde først gitt HamKam ledelsen. Oppgjøret ble spilt i LSK-hallen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere