RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- En idrettsutøver for historien

Sist oppdatert:
Michael Johnson sparer ikke på superlativene når han karakteriserer sin etterfølger på 200 meter-tronen Usain Bolt.

- Fra tid til annen kommer det en friidrettsutøver for historien, og Usain er etter min mening en av dem, sier den tidligere kongen på 200- og 400 meter.

- Det hendte for meg i 1996, for Carl Lewis i 1984 og for Jesse Owens i 1936. Nå er det Usain Bolts tur. Han vil ikke bare vinne løp og medaljer, han ønsker å teste grensene for menneskelig yteevne. Jeg er veldig glad på hans vegne, og gratulerer ham med å ha slettet min 200 meter-rekord, legger Johnson til.

- Største jeg har sett
Han mistet i fjor sin «uslåelige» verdensrekord på 200 meter på 19,32 fra Atlanta-OL i 1996 til den unge jamaicaneren, som under Beijing-lekene fosset inn til 19,30. Tidligere i lekene hadde Bolt satt verdensrekord på 100 meter med 9,69, og senere bidro han sterkt til Jamaicas gull og verdensrekord (37,10) på 4x100 meter stafett.

- Usains 100 meter i Beijing er den største sprintprestasjonen jeg noensinne har sett, ingen tvil om det. Han har gjort en eksplosjonsartet inntreden på den internasjonale arenaen de to siste årene. Det er bare å ta av seg hatten, sier en imponert Michael Johnson.

Prestisjefylt trofé
Det ble kongemøte i Toronto i Canada natt til torsdag, norsk tid. Der mottok den nye sprintkongen det meget prestisjetunge Laureus World Sportsman of the Year Award. Dette er den største årlige kåringen av verdens største idrettsmann og -kvinne på tvers av alle idrettsgrener.

Kåringen for 2008 endte med dobbeltseier til friidretten. I Roma i forrige uke mottok den russiske stavdronningen Jelena Isinbajeva den tilsvarende utmerkelsen for kvinner.

Johnson sitter i styret for det kanadiske idrettsakademiet som står bak kåringen. Styreleder er den tidligere langhekk-kongen Edwin Moses. Det var disse to som sto for utdelingen av troféet.

I godt selskap
- Jeg er meget glad for å vinne dette prestisjefylte troféet, og det er en stor ære å etterfølge berømtheter som Roger Federer, Michael Schumacher, Lance Armstrong og Tiger Woods, sa en overlykkelig Usain Bolt.

22-åringen ble valgt i skarp konkurranse med verdensstjernene Michael Phelps, Rafael Nadal, Lewis Hamilton, Valentino Rossi og Cristiano Ronaldo.

I november ble Usain Bolt kåret til årets friidrettsutøver i verden. Men denne utmerkelsen rager nok hakket høyere! (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere