RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En jævla uting

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
Sist oppdatert:
Viking-direktør Egil Østenstad slår tilbake mot Strømsgodset og utviklingen i Tippeligaen.

- Jeg sto i spillertunnelen og hørte Rösler rope «Fuck off, you fucking idiot» til Dag-Eilev. En slik språkbruk kan vi ikke ha, sa en indignert Strømsgodet-direktør Tom Berntzen til Nettavisen tidligere mandag.

Les saken her.

Han mener det kan gjøre det lettere å forstå Fagermos sterke reaksjon i etterkant av 1-2-tapet mot Viking. Der kalte han Viking-trener Uwe Rösler for idiot - noe som igjen fikk Rösler til å se rødt.

Men nå slår Viking tilbake mot utspillet.

- Har aldri sagt dette
Trener Uwe Rösler benekter hardnakket at han har sagt «Fuck off, you fucking idiot», og får støtte fra sportsdirektøren sin.

- Jeg gikk sammen med Uwe fra banen og inn i spillertunnelen etter kampen. I forhold til det Berntzen påstår, så hørte jeg aldri at Uwe sa det. Når i tillegg Uwe benekter dette, så har jeg ingen grunn til å ikke tro ham, sier Østenstad til Nettavisen.

- Så Godset lyver?

- Det sier jeg ikke. Men hvis det var dette Fagermo reagerte på, hvorfor sa ikke Godset da det med en gang etter kampen? I stedet har de jo brukt mange andre begrunnelser, sier Østenstad - og setter klare spørsmålstegn ved Godsets motiv ved først å si dette nå.

- Hvorfor tror du Godset sier dette da?

- Hva grunnen er får Tom Berntzen svare for selv. Det kan være at han mener at han har hørt det, men da er det rart at ingen fra vår side hørte Uwe si dette. Jeg så for øvrig heller ikke Berntzen i gangen der etterpå - selv om det selvsagt kan hende han var der likevel.

- Men det er jo rart at Uwe reagerte som han gjorde da han ble kalt idiot, hvis han akkurat hadde kalt Fagermo for det samme, slår Østenstad fast.

- Mektig lei dette
Han misliker sterkt den utviklingen Tippeligaen nå er i ferd med å ta. I runde etter runde tar utenomsportslige hendelser helt over.

- Det er en j**la uting for å si det fint. Jeg er mektig lei av å prate om hva som er sagt og ikke sagt. Trenere, spillere og ledere har et stort ansvar for å bli flinkere til å tenke gjennom hva som blir sagt. Det er det ingen tvil om. Og det er ikke tvil om at vi i Viking også kunne taklet mye av det som skjedde etter kampen på en bedre måte. Samtidig burde ikke pressen jage disse uttalelsene som de gjør heller, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere