RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En kamp Norge vil dominere

Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ekspertene er optimister foran onsdagens landskamp mot Ungarn.

Etter Norges 4-0-seier over Malta i helgen, råder optimismen i fotball-Norge foran oppgjøret mot Ungarn på Ullevaal.

Håpet om en billett til neste års EM-sluttspill lever i beste velgående med seier over Ungarn.

Og ekspertene Nettavisen har vært i kontakt med tror Norge kommer til å dominere kampen, og vinne uten nevneverdige anstrengelser.

Skal du spille på oddsen i kveld? Sjekk våre tips og analyser!

Men de er usikre på om det var riktig av landslagssjef Åge Hareide å gi Morten Gamst Pedersen fornyet tillit etter Blackburn-stjernens tafatte forestilling mot Malta.

Nettavisen har spurt et utvalg eksperter følgende spørsmål:

1)- Var det riktig av landslagssjef Åge Hareide å gi Morten Gamst Pedersen fornyet tillit?
2)- Hva kan vi forvente oss av Norge mot Ungarn?
3)- Hvem vinner onsdagens kamp?

Her er svarene:

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, tidligere landslagsspiller og TV 2-ekspert:
1) - Nei, det var ikke riktig av Hareide å gi Gamst plass i startoppstillingen. Ganske enkelt fordi jeg føler at han ikke har levert varene og ikke er i form for tiden. Jeg mener Daniel Braaten burde startet på bekostning av Gamst.
2) - Jeg går faktisk ikke rundt å forventer så mye av Norge, jeg. Men jeg håper at Norge overrasker og klarer å vinne kampen. Det viktigste er tre poeng, da har det ingen betydning med tanke på hvordan kampen vinnes.
3) - Jeg både tror og håper at Norge vinner den kampen.

Nils Johan Semb, tidligere landslagssjef og TV 2-ekspert:
1) - Jeg vil svare nja, under litt tvil. Det er ingen tvil om potensialet til Gamst, og Hareide har nok tatt mange momenter med i sine vurderinger. Isolert sett var prestasjonene til Gamst Pedersen mot Malta så dårlige at han burde vært ute av laget, men jeg har likevel forståelse for at Hareide velger å gi ham fornyet tillit. Blant annet spilte han jo en veldig god kamp mot Ungarn sist.

2) - Jeg tror vi kan forvente oss en kamp som Norge dominerer. Men vi må vel tro at Ungarn er et bedre lag enn Malta, som gikk tomme etter en time. Ungarn er imidlertid ikke et stort lag, vi slo dem 4-1 borte og jeg forventer et stort norsk trøkk fra starten av.
3) - Jeg tror Norge vinner, jeg er veldig optimistisk med tanke på Norge vinner. Norge er rett og slett et bedre fotballag. Det blir imidlertid vanskelig å tippe resultatet, men jeg tipper 2-0 til Norge.

Alf-Inge Haaland, tidligere landslagsspiller og nå sportssjef i Bryne FK:
1) - Det er klart at den avgjørelsen til Hareide kan vurderes. Når Gamst er på sitt beste er han en av Norges beste spillere. Men han må kjapt finne tilbake til den formen han har i Blackburn i landslagsdrakten. Problemet til Hareide er jo at han ikke har så mange andre alternativer på venstrekanten.
2) - Jeg tror vi får se et Norge som gir «bånn fyring» fra start. Jeg tror Norge kommer til å skape mange sjanser og spille med et stort trøkk på hjemmebane.
3) - Jeg tror vi vinner komfortabelt 3-0.

Vinner Norge kveldens landskamp mot Ungarn? Del dine synspunkter om kampen med andre fotballfans i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere