*Nettavisen* Sport.

- En kandidat for landslaget

Foto: Alf Vidar Snæland (Scanpix)

Torgeir Børven skapte sjanser etter sjanser - og var sikker fra straffemerket.

29.07.12 21:05

SOGNDAL - ODD GRENLAND
0-1:

4-0-seier til Sogndal i sesongåpningen i Skien, og 4-1-seier til Odd i sist sesongs møte på Fosshaugane Campus:

Alt lå til rette for en målfest da de to lagene møttes til dyst i Sogn og Fjordane på søndag, i en kamp som begge lag burde vinne for å ta et viktig steg vekk fra nedrykksstriden i Tippeligaen.

Noen målfest ble det imidlertid aldri, men det manglet ikke på dramatikk i oppgjøret på Fosshaugane.

Hovedrollen ble spilt av en 20-åring fra Øystese.

Straffe og rødt kort
For etter en målløs første omgang, der Odd hadde ballen mest, men der Sogndal skapte de aller største sjansene, var det gjestenes Torgeir Børven som sto fram etter hvilen.

Unggutten, som er Odds toppscorer denne sesongen, startet kampen på kanten, men fikk sjansen som midtspiss da Frode Johnsen ble byttet ut tidlig i andre omgang.

Og ved flere anledninger var Børven nær ved å gi telemarkingene ledelsen. Først etter et hjørnespark, da bare stolpen sto i veien for en Odd-ledelse.

Så, et kvarter før full tid, fikk Odd et nytt hjørnespark. Ballen ble headet mot mål, og vertenes Ulrik Flo reddet på streken - med hånda.

Angrepsspilleren ble korrekt utvist, og Torgeir Børven steg frem til ellevemetersmerket. Keeper Kenneth Udjus var etter ballen, men avslutningen fra Børven var såpass hard og godt plassert at sisteskansen ikke klarte å rekke den i tide.

- Farlig hele tiden
Få minutter senere var Børven på ferde igjen, da han skaffet seg plass ved bakerste stolpe. Men igjen var aluminiumen i veien for 20-åringen, denne gangen da headingen traff tverrliggeren.

En gedigen Sogndal-sjanse i aller siste tilleggsminutt ga ikke resultater, og dermed ble Børven matchvinner for Odd - etter en meget imponerende kamp.

- Han kan være en landslagsspiller for fremtiden, utbrøt TV 2s fotballekspert Daniel Nannskog, som fulgte kampen fra studio i Bergen.

Også Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo er imponert og stolt over sin spiss.

- Han er farlig hele tiden. Det er ikke alltid det går stang inn, men i dag fikk han et mål, sier Fagermo til TV 2 Sport etter kampen.

Skuffet Sogndal-trener
Børven selv nekter for at han er dagens spiller på Fosshaugane.

- Nei, det er lagets innsats. Jeg synes vi gjør en god kamp, og produserer masse sjanser, sier Øystese-gutten etter kampen.

Sogndal-trener Jonas Olsson mener på sin side at hans lag burde avgjort kampen til deres fordel.

- Det er klart at vi skal vinne denne matchen i dag, med tanke på sjansene vi har. Men det gjør vi ikke, konstaterer svensken.

Resultatet betyr at Odd klatrer oppover på tabellen til en ellevteplass, bare fem poeng bak Hønefoss på fjerde.

Sogndal må begynne å se nedover, med bare to poeng ned til Sandnes Ulf på kvalikplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.