*Nettavisen* Sport.

- En katastrofe for Bjørn Einar

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Mika Kojonkoski skjønner godt at Bjørn Einar Romøren er skuffet.

02.03.11 11:59

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tirsdag kveld kom beskjeden om at Bjørn Einar Romøren hadde blitt vraket til det individuelle VM-rennet i storbakken torsdag, og Hosle-hopperen var meget skuffet.

Romøren ble også vraket til det individuelle rennet i Midtstubakken, men kom inn igjen på laget til lagkonkurransen og leverte to gode hopp da Norge sikret seg sølv bak suverene Østerrike.

- Er vel katastrofe
Landslagstrener Mika Kojonkoski forklarer avgjørelsen om å utelate 29-åringen slik:

- Det har vært snakk om amerikansk uttak, men det stemmer ikke. Det har hele veien vært en prosess, og vi følte at Bjørn Einar var veldig positiv mandag, men det var ikke tilfelle tirsdag. Det har vært for mye opp og ned med ham. Mens det bare var 14 dager siden Johan Remen Evensen vant, og var på pallen, sier Kojonkoski.

- Bjørn Einar har selvfølgelig jobbet i uker, måneder, og år for å få oppfylt drømmen om å hoppe et VM på hjemmebane. Og for han er det vel katastrofe å ikke få være med. Men vi hadde en god prat i går og han tok det som en mann. Bjørn Einar er sterk og vil nok komme tilbake, sier finnen.

Romøren har nå reist til Lillehammer for å trene, slik at han skal være best mulig forberedt om sjansen igjen skulle by seg til å hoppe i årets VM. Kojonkoski legger ikke skjul på at innsatsen til de fire andre under hopprennet torsdag, langt på vei vil avgjøre 29-åringens skjebne.

- Vi tar det dag for dag, men presterer de fire som er tatt ut nå bra torsdag, så vil nok døra være stengt for Bjørn Einar, sier den norske landslagstreneren om Hosle-guttens sjanser.

- Ikke noe gøy
Inn på laget igjen kommer altså verdensrekordholder Johan Remen Evensen. Molde-hopperen fikk det langt fra til under rennet i normalbakken, og falt etter sitt første hopp, men har dokumentert god form de siste ukene, og får nå en ny mulighet til å hevde seg under VM.

- Hvor sikker var du på at du skulle få sjansen igjen?

- En kan jo aldri være sikker på noe. Vi har fem gode hoppere på laget, og denne gangen ble det Bjørn som måtte stå over, sier Evensen til Nettavisen.

- Det er ikke noe gøy for noen av oss, og det gir en litt dårlig feeling å se at han ble så knust som han ble over vrakingen. Vi jobber sammen som et lag hele sesongen, og da er det synd at en ikke får være med, og trist å se at han blir så lei seg, forteller den norske hopperen.

Også Anders Jacobsen skjønner godt at Romøren ble skuffet over vrakingen, men presiserer også at en alltid kommer til å bli skuffet.

- Når vi får den beskjeden føler vi selvfølgelig med den som ikke får hoppe. Det er ikke noe moro å for dem som må ta ut laget heller. Vi er fem stykker som har hopper bra på ski. Det er tøft, men slik må det vel være, sier Ringkollen-hopperen.

Onsdag kveld skal hopperne ut i kvalifisering, mens det torsdag er alvor i Holmenkollen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.