- En kollektiv kollaps. Det skal ikke skje

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFK-spillerne likte dårlig å dele poengene med Rosenborg.

04.05.13 21:59

AALESUND - ROSENBORG 2-2:

ÅLESUND (Nettavisen): I en time hadde AaFK full kontroll på Rosenborg. Leke James’ kunne og burde ha sendt AaFK opp i 3-0, men i stedet raknet det for serielederne.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Vi spiller ut kanskje Norges beste lag og har full kontroll, men så roter vi det til for oss selv, forteller Fredrik Ulvestad til Nettavisen.

- Jeg er veldig skuffet nå. Det var en kollektiv kollaps fra vår side. Det skal ikke skje når vi leder 2-0, fortsetter midtbanetalentet.

LES OGSÅ: Aalesund jublet for tidlig

Han banket selv inn AaFKs 2-0-scoring like etter pause. Kremmerhuset fra 18 meter var like nydelig som Michael Barrantes’ fabelaktige forarbeid. Suseren i krysset overrasket imidlertid kamerat og AaFK-kaptein Jonatan Tollås.

- Fredrik er veldig god når han kan plassere ballen med innsiden av foten, men med vristen er han ikke like god. Men han traff jo bra i dag, forteller Tollås.

- Der og da tenkte jeg at vi hadde seieren i boks, men så faller vi sammen. Jeg fikk flashback til hjemmekampen mot Haugesund i fjor. Det er for dårlig av oss.

Måtte gjøre kompromiss
RBK virket helt sjanseløse da Ulvestad banket inn sin 2-0-scoring. Michael Barrantes ble stadig mer toneangivende på en AaFK-midtbane som formelig flommet over av sentrale midtbanespillere. I en smal 4-4-2-formasjon fant AaFK-trener Jan Jönsson plass til både Ulvestad, Barrantes, Jason Morrison og Fredrik Carlsen.

- Det fungerte veldig bra i 60 minutter. Kombinasjonsspillet satt som det skulle, og jeg er veldig godt fornøyd med spillet vårt. Ideelt sett skulle vi hatt noen breddeholdere, men skadesituasjonen gjorde at vi måtte gjøre noen kompromisser og legge om formasjonen, forklarer Jönsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Skadesituasjonen for serielederen er så prekær at AaFK knapt fikk hvile noen spillere i cupkampen mot Førde. Det betyr en helt annen slitasje i laget enn det som er realiteten for RBK.

Kanskje var det nettopp derfor trønderne slo sterkt tilbake, slik som de har gjort så mange ganger før.

- Det har nok en del å si. Vi er inne i et knalltøft kampprogram, og en del av spillerne skulle nok gjerne ha hvilt litt, tror Tollås.

Skrøt av Chibuike
Det utnyttet Rosenborg da de satte inn kreative og friske krefter fra benken. Især John Chibuikes inntreden i RBK-laget var viktig. Sammen med Tarik Elyounoussi og Borak Dockal snudde de kampen og utlignet til 2-2. Dermed fikk RBK en kjærkommen opptur.

- VI har hatt litt motgang i det siste. Når vi havner under i dag, er det ekstra tøft å snu trenden. Vi viser hva som bor i laget med å slå så sterkt tilbake, mener RBK-trener Per Joar Hansen.

- Vi gjorde noen viktige grep i pausen. John gjorde et glimrende innhopp og har den x-faktoren som kan snu kamper. I tillegg klarte vi å presse høyere, vinne flere dueller og gi AaFK-spillerne mindre rom å boltre seg i, fortsetter «Perry».

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Trengte en opptur
Dermed slapp den tidligere AaFK-treneren å tape prestisjeduellen mot tidligere RBK-trener Jan Jönsson, en duell ingen ville snakke nevneverdig om.

Like viktig var det for «Perry» å unngå å besegle den samme skjebne som sist han gjestet Color Line Stadion som Rosenborg-trener i 2005. Med blant annet Sebasitan Eguren i startelleveren gikk RBK den gang på sitt eneste Tippeligatap i Ålesund. Ikke lenge etter forlot «Perry» trenerstolen på Lerkendal.

- Jeg er glad jeg slapp det samme scenariet i dag. Etter noen mindre gode opplevelser trengte vi virkelig en opptur. Jeg har hele tiden beholdt roen, for jeg vet at vi bare kommer til å bli bedre og bedre utover i sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.