Gå til sidens hovedinnhold

- En litt grå gruppe

Brann unngikk de største kanonene i Uefa-cupen. - Men gruppen ser litt grå ut, innrømmer Jan Gunnar Solli.

BERGEN/OSLO (Nettavisen): I dag ble det klart hvem Brann skal møte i Uefa-cupens gruppespill. Brann unngikk de store kanonene som Bayern München og Tottenham, men skal isteden møte Basel, Hamburger SV, Rennes og Dinamo Zagreb.

En brukbar trekning, med andre ord. Det bør absolutt være mulig for Brann å ta poeng fra disse lagene og kanskje også gå videre. Og Brann åpner hjemme mot Hamburger SV.

Kampene spilles 25. oktober, 8. november, 29. november, 5/6. desember og 19/20. desember. De tre beste lagene går videre til neste fase, der de får med seg lagene som ender på 3. plass i Mesterligagruppene. Deretter blir det tradisjonelle tokamp-formatet tatt i bruk, med unntak av finalen som blir spilt på City of Manchester stadium 14. mai neste år.

- En «grå» gruppe
- Vi er veldig godt fornøyd med trekningen, sier sportslig leder Roald Bruun-Hansen til Nettavisen.

Både Branns Jan Gunnar Solli og TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb betegner imidlertid trekningen som litt «grå».

- Det er en en litt grå trekning, hvis du ser på lagene Brann møter. De kunne kanskje tenkt seg et engelsk, fransk eller spansk lag med tanke på den økonomiske biten. Men sånn rent sportslig så var det en god trekning for Brann. I og med at det er tre lag som går videre fra gruppespillet, vurderer jeg det sånn at Branns sjanser er gode for videre avansement, sier Nils Johan Semb til Nettavisen.

Solli er helt enig.

- Jeg får si litt sånn som Semb, at det var en litt grå gruppe. Men sportslig sett ser det spennende ut. For å være ærlig, så vet jeg imidlertid ikke så mye om lagene vi møter. Hvem som spiller på Basel, Dinamo Zagreb og så videre. Men vi gleder oss uansett, og skal være godt forberedt, lover Solli.

Brann åpner altså hjemme mot Hamburger SV, mens de deretter møter Rennes borte 8. november. Så venter Dinamo Zagreb hjemme 29. november, før det blir bortekamp mot Basel 5. desember.

- Hamburg blir nok tøffest
- Hvilket lag blir den tøffeste utfordringen i gruppen?

- Hmm ... Det er klart at Hamburg blir nok tøft. Tyske lag er alltid vanskelige å spille mot. Så det blir kanskje den tøffeste kampen vår, svarer Solli.

- Men vi skal gjøre vårt ytterste for å sikre avansement. Jeg kan ikke stå her å love at vi går videre, men jeg kan forsikre alle om at vi skal gjøre vårt beste for å komme videre fra gruppespillet. Hele klubben gleder seg stort til dette, fastslår Brann-stjernen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley