- En notorisk målscorer

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

VALETTA (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide hadde mange spørsmål før onsdagens oppgjør mot Malta. Sigurd Rushfeldt ga krystallklart svar på ett av dem. Se bilder fra gårsdagens kamp.

10.02.05 10:11

- Vi må ha målscorere, og Sigurd viste at han er nettopp det. Vi vet jo at han er en notorisk målscorer, sier landslagssjef Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

For det måtte en formsterk spiss fra østerriksk Bundesliga for å få hull på byllen i den viktige generalprøven før VM-kvaliken mot Moldova om halvannen måned. Før pause hadde Norge ballen det meste av tiden, uten å skape all verden. Etter hvilen kjørte Åge Hareide Sigurd Rushfeldt inn på topp. Det var et smart trekk.

Austria Wien-spissen ga Norge ledelsen 20 minutter før slutt. Ti minutter senere la han på til 2-0. Begge klokkerklare treff fra innsiden av boksen.

- Jeg er best innenfor 16-meteren når det er litt sjanser og en del innlegg, slik det var i dag. Det er der jeg har min styrke, sier Rushfeldt, som med dagens innsats leverte en god søknad om en plass i startoppstillingen mot Moldova.

- Jeg spiller selvsagt for fast plass, men det er ennå lenge igjen til Moldova-kampen. Det viktigste er nok å prestere for klubblaget, tror finnmarkingen.

- Men jeg leverte vel en god søknad. Det er jo viktig for en spiss å score mål.

Det er landslagssjefen enig i.

- Han har i hvert fall styrket sjansene sine før kampen mot Moldova, bekrefter Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag