*Nettavisen* Sport.

- En outsider kan stikke av med seieren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Og da er det greit å se opp for disse tre.

Det var ikke mange som snakket om Matthew Goss før Milano-Sanremo. Da vant han. Før Paris-Roubaix er det ingen som snakker om han.

Kanskje kan Goss slå til nok en gang. Suksessen i den italienske klassikeren har i alle fall forandret mentaliteten til HTC-rytteren.

- Det er ikke lenger slik at jeg håper å være med i toppen, jeg forventer det, fortalte han cyclingnews.com under gårsdagens pressemøte.

Frisk igjen
Etter å ha slitt med sykdom i forkant av Flandern Rundt, er Goss nå blitt frisk, og selv om han forenter å være med i toppen, har han ingen vinnerambisjoner.

- Jeg forventer å komme topp 15 og ville blitt veldig glad om jeg klarte topp ti.

Mens Goss er en «up and coming» australier, har landet et par rutinerte ringrever, som også de satser på å gjøre en sterk innsats.

- Det er ingen grunn til at jeg ikke kan komme topp ti, sier Baden Cooke til cyclingnews.com, før han utdyper:

- Jeg har aldri hatt en topp dag her, men har allikevel klart å komme topp 20. Jeg har alltid slitt med velt eller sykdom i oppkjøringene til dette rittet, men i år har jeg sluppet unna alt dette. Jeg tror jeg er ti prosent bedre enn jeg noen gang har vært.

Ny overraskelse fra Saxo Bank?
Saxo Bank slo tilbake med Nick Nuyens seier i Flandern Rundt, etter og nærmest ha blitt avskrevet som klassikerlag etter at de mistet Cancellara før sesongen. Nuyens stiller ikke til start i Paris-Roubaix og dermed kan Baden Cooke få en fri rolle, og kanskje overraske, slik Nuyens gjorde forrige søndag.

- Jeg må være smart, men jeg tviler på at det samler seg på samme måte som under Flandern. Derfor må jeg nok kanskje kjøre hakket mer aggressivt enn det Nick gjorde under Flandern.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Tror på outsiderseier
Den eneste australieren som har vunnet Paris-Roubaix er Stuart O’Grady. Han vant rittet i 2007, men må nok i første rekke konsentrere seg om å hjelpe lagkamerat Cancellara frem til seier i år. Skulle det derimot skje noe uforutsett, er han klar til å gripe sjansen.

- Fabian har vist at han er i god nok form til å vinne, men gir han meg grønt lys til å kjøre er jeg klar. Jeg må forberede meg på at det kan skje. Alt mulig kan skje i Paris-Roubaix, så ingenting kommer til å overraske meg, sier O'Grady til velonews.

Den rutinerte Leopard-rytteren er en av feltets mest rutinerte ryttere. Han har tro på at det kan komme en liten overraskelse i år.

- Det er mange navn som blir nevnt, men jeg tror det blir et ritt for de som tør å ta sjanser, hvor en av outsiderne kan utnytte det faktum at alle kommer til å sitte å se på hva Fabian og Tom (Boonen) gjør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.