*Nettavisen* Sport.

- Én plass ledig på Roubaix-laget

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Daniel Lloyd innser at det blir tøft å prege Garmin-Cervélo.

03.02.11 15:41

- Som alle vet, ønsker mange ryttere å kjøre de samme rittene, innleder Daniel Lloyd.

Han tenker for eksempel på Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix og Tour de France. Innimellom der er det heldigvis et vell av andre muligheter, men statusen til Roubaix og Tour de France overgår de resterende rittene.

I Garmin-Cervélo er man i den heldige posisjonen at man kan sende et toppet mannskap til ethvert ritt på sykkelkalenderen.

- Det (hvem som får sykle) avhenger av form, skader og hvordan ledelsen ønsker å bygge opp laget, forteller Lloyd til cyclingnews.com.

- Ikke nødvendigvis de åtte beste
procycling.no har tidligere luftet samme problemstilling overfor Thor Hushovd.

Da svarte han følgende:

- Jeg synes det viktigste er å få den riktige miksen av ryttere. Vi trenger de som vil gjøre en god jobb for hele laget. Det hjelper ikke å ha seks mann som alle kan være topp 10 i enten Flandern rundt eller Paris-Roubaix. Vi trenger noen som har nese for de riktige bruddene, vi trenger noen som kan gjøre en jobb underveis og vi trenger noen som har avslutningen som gjør at man kan vinne rittet.

Les saken her: - Luxembourg-laget er ikke det sterkeste

- Derfor er det ikke nødvendigvis de åtte beste rytterne som vil utgjøre dette laget, fortalte verdensmesteren i desember.

Thor og 7 andre
Når man så vidt har bladd over til februar på kalenderen, mener Lloyd at mesteparten av Roubaix-laget har utkrystallisert seg allerede.

- Det er åpenbart at det vil være tre-fire ledere på laget vårt til de største klassikerne: Thor, Heinrich (Haussler) og Tyler (Farrar) dersom det blir en sprint i Flandern. Under der igjen vil man nok se Andreas (Klier), Roger (Hammond), Martijn (Maaskant) og Johan (Van Summeren).

- Så der har man allerede sju ryttere, og etter dem er det bare én ledig plass på laget. Det sier seg selv at det blir hardt å få tak i den, erkjenner Lloyd.

Gabbas veiskille
Garmin-Cervélo har allerede plukket ut en slags bruttotropp til klassikerlaget. Gabriel Rasch er med i den, men må være forberedt på et mulig veiskille etter Dwars Door Vlaanderen i mars.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Dersom han blir funnet plassen verdig, blir det Gent-Wevelgem, Flandern rundt, GP Scheldeprijs og Paris-Roubaix.

Går klassikertoget videre uten hans navn på lista, blir det De Brabantse Pijl, Amstel Gold Race og Tour de Romandie.

Med ryttere som Ryder Hesjedal og Dan Martin på laget, er det sikkert ikke så verst å være en del av gjengen som reiser til Ardenner-klassikerne, heller.

Ønsker seg til Amstel Gold Race
Medaljens bakside er selvsagt at man ikke er garantert noe som helst i stjernelaget til Jonathan Vaughters & Co (om man ikke sykler med verdensmestertrøya, da..):

- Jeg er ikke en av de store kraftpluggene som kan taue laget i front av feltet, så jeg tror ikke det blir Tour de France på meg, forteller Lloyd.

Under Giro d’Italia blir han pappa, dermed er det Vuelta a España som er mest aktuell for briten.

- Det hadde vært fint å kjøre der, men det er også en rekke unggutter på laget som ønsker seg erfaring fra et av de store etapperittene. Jeg får ta det som det kommer, fortelle dem hva jeg ønsker å kjøre og se hva lagledelsen sier, avslutter Lloyd.

Ifølge cyclingnews.com står blant annet Paris-Nice og Amstel Gold Race på 30-åringens ønskeliste.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.