RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En ære å spille for Arsenal

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Søndag spilte Dennis Bergkamp sine siste minutter i Premier League. Nå hyller han klubben han avsluttet karrieren i.

Dennis Bergkamp slo gjennom som tenåring i Ajax og var Europas heteste spiss da han forlot Amsterdam til fordel for Inter i 1993.

Men han fant seg ikke helt til rette i Italia og i juni 1995 ble han presentert med et Arsenal-skjerf rundt halsen.

Drømmemål mot Newcastle
Siden har Bergkamp vært med og preget Premier League. Scoringen hans mot Newcastle i 2002 vil bli husket i lang, lang tid.

Søndag kom 36-åringen på banen omtrent samtidig som West Ham tok ledelsen 2-1 mot Tottenham, og selv jubelen etter speakers annonsering av West Hams mål ble overdøvet av Bergkamps siste inntreden på Highbury.

- Det var følelsesmessig sterkt fordi det var avslutningen av karrieren min, men å si farvel til Highbury var en stor ting også, sier han til klubbens hjemmeside.

- En ære
Etter elleve år i Arsenals drakt, er det nå slutt for veteranen. Og han kommer med rosende ord om sin siste klubb.

- Det er gøy å spille fotball. Spesielt her. Det er en ære å spille for Arsenal: å komme på banen og vise hva jeg kan. Jeg tror at når du sitter på benken så håper du hele tiden å få komme innpå, uansett om du ligger under eller om du leder, sier han.

Nå er det en kamp igjen i Bergkamps karriere; Champions League-finalen mot Barcelona. Etter det er det over i pensjonistenes rekker.

- Champions League-finalen er stor. Det er selvfølgelig en stor ære å være der. Etter det vet jeg ikke hva som skjer. Jeg skal bare gjøre det jeg normalt sett gjør når jeg er på ferie, men denne gangen skal jeg ikke tilbake etter ferien. Det er så mange andre ting jeg kan nyte, for eksempel familien min. Jeg har en herlig familie og jeg ser frem til å tilbringe tid med dem i helgene, det er noe jeg aldri har gjort før, sier Bergkamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere