RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En samlet idrett står bak Oslo-OL

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Idrettspresident Børre Rognlien er positiv.

Idrettspresident Børre Rognlien sier det er massiv støtte i idretten for et Oslo-OL, selv om Troms idrettskrets fortsatt motarbeider en eventuell OL-søknad.

I forbindelse med stortingsvalget 9. september skal Oslos innbyggere ha folkeavstemning om de ønsker et OL eller ikke.

Selv om det på idrettstinget ble 90 prosent oppslutning om at man ønsker at Oslo skal søke om å bli vertsby for vinter-OL i 2022, har Troms idrettskrets søkt Kulturdepartementet, og fått avslag, om 3 millioner kroner for å få osloborgere til å stemme nei.

- Massiv støtte
Kulturminister Hadia Tajik (Ap) fikk onsdag overlevert Oslo kommunes søknad om statlig garanti og tilskudd til OL i 2022.

- Om det er 95, 98 eller 100 prosent som står bak søknaden er av akademisk interesse. Det er massiv støtte i norsk idrett for denne søknaden, sier idrettspresident Rognlien til NTB.

- Det er utredet nesten alle tenkelige og utenkelige scenarier, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H) om Oslo kommunes søknad om statlig garanti og tilskudd til OL i 2022.

Onsdag fikk kulturminister Hadia Tajik (Ap) overlevert Oslo kommunes søknad.

- Det har vært en utrolig omfattende prosess, sier Røsland til NTB.

- Jeg har veldig lyst til at vi skal få det, og tror vi har gode muligheter. Jeg tror vi har levert et konsept til de nasjonale myndigheter som gjør at vi får et samlet Norge som ønsker dette, sier byrådslederen.

- Er trygge
Et klart flertall både i Oslo kommune og idrettstinget står bak søknaden.

På spørsmål om det skal bli vanskelig for staten å si nei til den omfattende søknaden svarer idrettspresident Børre Rognlien at det i alle fall er vanskeligere enn om ikke idretten sto samlet.

- Men vi er veldig trygge på at staten har fått en ordentlig, tydelig, ryddig og klar søknad, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere