RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En scoring han aldri vil glemme

Arsenals Robin van Persie sto bak rundens scoring da han gjorde 2-1 mot Charlton.
Arsenals Robin van Persie sto bak rundens scoring da han gjorde 2-1 mot Charlton. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Da Thierry Henry ikke hadde dagen, sto en annen Arsenal-spiss fram: Robert van Persie (23) sikret tre poeng. Og hvilken matchvinner-scoring!

CHARLTON-ARSENAL 1-2: Den nederlandske spissen har lenge vist sitt potensiale som toppspiss, men måten han gjorde 2-1 på tyder på at han begynner å bli en moden spiss av internasjonal toppklasse.

Van Persie, som allerede hadde gjort 1-1 med et frekt skudd fra 16 meter, møtte et innlegg fra backen Eboue, dro til på hel volley fra 16 meter og ballen føk knallhardt bak Charlton-keeper Scott Carson. Det var et skudd av ypperste teknisk klasse - og kanskje ett av sesongens fineste mål så langt.

- Det var nesten for utrolig til å være sant. Det var en scoring han aldri kommer til å glemme! Ingen forventet at han ville treffe så bra, sa Arsenal-manager Arsene Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Teknisk sett var det et perfekt skudd, med full kraft og presisjon.

Arsenal-press

Mye tyder på at Arsenal endelig er i ferd med å finne formen i årets liga. Etter en svak start, er Gunners-motoren nå ope og går - noe oppvisningen mot Porto i Champions League i midtuka også tyder på.

Van Persie hadde all grunn til å juble lørdag. Nederlenderen sto bak to scoringer og var banens beste da Arsenal slo Charlton.

- Vi har funnet flyten nå, det eneste som irriterer meg er oppholdet vi får nå på grunn av landskamper. Når spillerne forsvinner til landslaget, har de ikke den samme klubbfokusen som før, sa Wenger.

Mot Charlton styrte van Persie & Co. det meste av spillet kampen gjennom, og både Henry, Ljungberg og van Persie hadde sjanser til å score flere ganger.

Likevel var det Charlton som scoret først.

Dowies jobb i fare?

Den engelske landslagsspissen Darren Bent scoret sitt fjerde mål for sesongen da han var på rett sted til rett tid, etter at Arsenal mistet ballen på egen halvdel. Bents spisskollega Jimmy-Floyd Hasselbaink var uselvisk og god da han slo inn til Bent i stedet for å skyte selv, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Men lykkerusen varte ikke lenge. Arsenal skrudde opp tempo og presisjon, og 1-1 til pause var nok Iain Dowies menn mest fornøyd med. Med nok et hjemmetap (tre av fire så langt), er Charlton et definitivt bunnlag. Tre poeng på syv kamper er ikke mye å skryte av.

Dermed må det være lov å spørre: Blir Dowie den første manageren i Premier League som får fyken?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere