Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En sentral del av Real Madrid-historien

Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Sist oppdatert:
Real Madrid må belage seg på en real snuoperasjon. Men det har de klart før.

De fleste lag ville kanskje gitt opp å snu et håpløst 1-4-nederlag. Real Madrid er ikke som vanlige lag, men trenger en real snuoperasjon tirsdag mot Borussia Dortmund for å sikre seg ny mesterligafinale.

Skal Real Madrid lykkes i stuntet med å snu 1-4, er laget totalt avhengig av sin portugisiske stjerne Cristiano Ronaldo på Santiago Bernabéu tirsdag.

Portugiseren har så langt i sesongen gjort tolv av Real Madrids 24 mål i mesterligaen. Alt er derimot ikke i skjønneste orden. For tiden pleier han en lårskade og sto derfor over lørdagens derby mot Atlético. Søndag hadde han en lett treningsøkt for seg selv med lages fysiske trener. Han har ennå ikke fått klarsignal til tirsdagens kamp.

Snuoperasjoner
Onsdag scoret Ronaldo Reals eneste mål i den første semifinalen som Dortmunds vant med klare 4-1. De spanske sportsavisene AS og Marca viet søndagen mye av sitt stoff med å minne om Reals tidligere vellykkede snuoperasjoner.

– Disse comebackene er en sentral del av Real Madrid-historien. «En historie om et lag som aldri godtar et nederlag og som vil kjempe til siste slutt».

Legenden om Real Madrid ble født i 1975 da Real tapte 1-4 for Derby i annen runde i serievinnercupen, men kom tilbake og vant 5-1 i returmøtet hjemme. Fem år senere slo spanjolene tilbake etter å ha tapt 0-2 for Celtic, og i 1984 i UEFA-cupen snudde det 0-3 for Anderlecht i tredje runde. Senere kom laget også tilbake etter 0-2 for Inter i semifinalen.

Året etter vant de UEFA-cupen etter blant annet å ha slått kraftig tilbake etter å ha tapt 1-5 for Borussia Mönchengladbach med å vinne hjemmekampen 4-0. I semifinalen slo det Inter 5-1 etter å ha tapt bortekampen 1-3. Mot Dortmund holder det med en 3-0-seier.

- Mange magiske kvelder
Det er tyskernes offensive kvaliteter som Jose Mourinhos mannskap må se opp for. Om Ronaldo blir klar og kanskje scorer et par mål, så hjelper ikke det stort hvis Robert Lewandowski og kompani fortsetter å pøse på.

Real Madrids tyske midtbanespilleren Sami Khedira vet alt som Reals legendariske snuoperasjoner.

– Real Madrid har opplevd mange magiske kvelder på Santiago Bernabéu, spesielt når det er snakk om mesterskap. Vi skal forsøke å legge til ett nytt fantastisk comeback på den listen nå, sier Khedira.

– Det blir viktig å få et tidlig mål, men samtidig være tålmodige og beholde roen. Vi må stå fram på en måte som denne store klubben virkelig fortjener, mener den tyske landslagsspilleren. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!