*Nettavisen* Sport.

- En sinnssyk refleksredning

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Steinar Ege reddet kanskje avansement til mellomspillet da han slengte ut en fot og stoppet skuddet fra Oleg Velyky ti sekunder før slutt.

28.01.05 07:40

NORGE – TYSKLAND 27-27: Steinar Ege hadde kanskje ikke sin aller beste kamp i det norske målet, men da det gjaldt som mest, viste han hvorfor han er regnet blant Bundesligas beste burvoktere.

Kanon
Storskytteren Oleg Velyky gikk opp i været, og sendte i vei en kanon som så ut til å sikre Tyskland begge poengene. Samtidig ville han ha gjort veien til mellomspillet lang og tung for Norge. Men på mirakuløst vis fikk Ege stoppet ballen før den nådde nettmaskene.

- Det var en sinnssyk refleksredning, gliser han.

For Ege trodde aldri eks-ukraineren skulle skyte.

- Jeg regnet med at han ville spille ballen videre. Han er mildt sagt rimelig eksplosiv, og trege Ege står der nærmest med murstein i knærne og skjelver. Jeg fikk bare slengt ut et bein og så traff den tåen. Det var flaks, det, innrømmer Gummersbach-målvakten overfor TV 2 Nettavisen.

Står fram
Gunnar Pettersen er ikke overrasket over at Ege står frem mot slutten av oppgjøret mot Tyskland. Sammen med Kristian Kjelling får kristiansanderen hovedæren for poenget.

- Steinar er en matchvinner. Han elsker slike situasjoner. Det skjer jo ofte at en målvakt står best når det drar seg til. Vi har to matchvinnere i dag, og det er Kjelling og det er Steinar, sier han.

Kjelling kunne fort blitt syndebukk etter sin hodeløse avslutning et halvminutt før slutt. Ingen ble mer lettet enn Kjelling da Ege stoppet skuddet fra Velyky.

- Det var bare fantastisk at Steinar tok den siste der, sier Kjelling til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.