RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)

- En skummel tankegang

Sist oppdatert:
Helten fra 2009 ber ålesunderne dempe forventningene et hakk.

ÅLESUND (Nettavisen): Klubbdirektør Henrik Hoff fortalte tirsdag til Nettavisen at «halve byen» bestilt fly og hotell til cupfinalen i Oslo.

Amund Skiri, klubbens store veteran, har samme inntrykk.

- Alle forventer at vi skal gå til cupfinalen og det er en litt skummel tankegang, sier Skiri til Nettavisen.

Den store «happeningen»
Samtidig forstår også Skiri fansens entusiasme.

- I og med at vi har gjort det så dårlig i serien og er utslått fra europacupen, er dette den store «happeningen» vi har igjen. Vi har vært i en cupfinale før og husker hvilken opplevelse det var, sier Skiri.

Han ble selv matchvinner da Aalesund ble cupmester i 2009, etter seier 5-4 mot erkerivalen Molde i straffekonken.

- Dit vil vi igjen. Det er en kjempegreie for hele byen.

Dessverre er det tvilsomt om Amund Skiri får bidratt til en ny cuptriumf. 33-åringen sliter med skade og har gjort det lenge.

Håper å rekke en finale
- Min skadesituasjon er tung. Jeg har et håp om å kunne være med hvis vi kommer til finalen, men jeg har vært ute lenge nå og vil trenge litt tid på å trene meg opp.

Tanken på å få spille en ny cupfinale på Ullevaal stadion motiverer Skiri til å bli skadefri så raskt som mulig.

- Ja, det er klart. Så får vi bare håpe at kroppen har samme motivasjon som hodet. Men hadde det vært så vel, hadde jeg nok vært frisk for lenge siden, smiler Skiri.

Torsdagens semifinale mellom Aalesund og Start spilles på Color Line Stadion, hvilket bidrar til å forklare optimismen i byen. Bortelaget sliter tungt i Tippeligaen og ser ikke ut til å kunne gjøre noe riktig for tiden.

Men cup er cup, som det heter. Kanskje fikk også Ålesund et varsel om hva som vil skje, da en makrell var nær ved å treffe en ansatt i klubben i hodet under treningen.

- Når Start først får 0-1 imot, er de ferdige. Men før det er de ok, og de har skumle, offensive spillere. De har toppscoreren i ligaen og bra offensivt skyts, men de har slitt bakover og det må vi prøve å spille på her på kunstgresset, med våre kvikke spillere, avslutter Skiri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere