*Nettavisen* Sport.

- En snill drittsekk

Foto: Håvard Solerød (Håvard Solerød / procycling.no)

Les hva tre kjennere av Thor Hushovd mener om ham og vinnersjansene.

11.04.10 10:07

COMPIÈGNE (procycling.no): Det snakkes om Thor Hushovd. Overalt.

På torget i Compiègne. På pub’en i Auchy-les-Orchies. Og i målområdet i Roubaix, der speakeren nevner nordmannens navn med en hyppighet andre bare kan misunne.

Langs den beryktede sektor 13 (Marc Madiot), der en motorsyklist mistet kontrollen på det sleipe brosteinspartiet og braste inne i menneskemengden i fjor, er det Hushovd mange av tilskuerne som vrir hodet i retning rytterne, håper å se først.

Tom Boonen og Fabian Cancellara snakker om hverandre. Nordmannen skyver selv duoen foran seg som en svalende fane:

- Boonen og Cancellara er de to store favorittene, påpekte han overfor procycling.no i startbyen Compiègne dagen før Paris-Roubaix.

Da snakket vi også med tre andre ryttere som kjenner Cervélo-rytteren svært godt.

Les også: - Det er ikke noe lureri

Hayden Roulston (tidligere lagkamerat i Cervélo, nå i Team Columbia):

- Blir Thor Hushovd med hele veien inn i morgen?

- Jeg håper det for hans del. Han har hatt en tøff sesong hittil, med et par slag i ansiktet. Thor kjenner kroppen sin godt og han kan dette rittet. Jeg er sikker på at han vil hevde seg helt der framme.

- Hva slags type er han?

- Han er vel for snill, egentlig.

- Hvordan da?

- Han er veldig snill fyr, men han kan også være det motsatte – og være en skikkelig drittsekk. Men han er en fin fyr jeg har mye respekt for. Jeg så opp til ham da vi var lagkamerater i fjor. Jeg håper virkelig han har dagen i morgen.

- Jeg husker rittet i fjor. Jeg satt i bussen da han kom inn, og syntes så synd på ham. Fordi han kunne vunnet Paris-Roubaix den gangen. Jeg håper for hans skyld at han får en ny sjanse.

Kurt Asle Arvesen (Team Sky og Norge):

- Thor blir med helt framme i morgen. Han fikk en god gjennomkjøring i Flandern. Det trengte han etter magesjauen. Jeg tror han blir skarp i morgen.

- All the way?

- Ja, det tror jeg.

- Du tror han vinner?

- Ja, han er i hvert fall en av dem som kan vinne.

- Er det noen som tar ham i spurten på velodromen?

- Det er i så fall Boonen, da. Men jeg håper virkelig at Hushovd tar den. Cancellara har ikke en spurt som Thor og Tom, men spurten etter Paris-Roubaix er ikke helt som spurten etter en vanlig sprinteretappe, heller.

Julian Dean (tidligere lagkompis i Crédit Agricole, nå Garmin):

- Hvem dominerer Paris-Roubaix mot slutten av rittet?

- En ting som er sikkert er at Roubaix alltid inneholder overraskelser. På papiret ser det ut som om Saxo Bank har en god sjanse med både Fabian Cancellara og Matti Breschel i finalen. Hvis været er like perfekt som i dag, kan det godt være at et tidlig brudd kan gå hele veien inn, også. Det fine med Roubaix er at man aldri vet hvordan det ender.

- Hvordan har vårsesongen gått for din del så langt?

- Oppladningen min har ikke vært så bra. Jeg har hatt mageproblemer, og hadde problemer med tennene mine i forrige uke. Det har vært vanskelig, men vi nærmer oss slutten (av klassikersesongen). Forhåpentligvis for jeg treningen jeg trenger før starten av giroen.

- Hva tror du om Hushovds sjanser?

- Han har hatt sine problemer han, også. Han er vel ikke i praktslag. Forrige søndag (i Flandern rundt) var han med, men han var ikke hvass nok på de viktige punktene. Men dersom han får orden på ting og kommer seg med i et tidlig brudd, så vet man aldri.

Les flere saker på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.